Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı
Arkadaşlar, size bir şey sormak istiyorum. Ben her yemek yiyişimde mideme çöküyor ve biraz yürümeden ya da soda içmeden geçmiyor. Yani ilk aşamada sindiremiyorum. Ağırlığını bir müddet çekiyorum. Bundan önce yemeği çok hızlı (dolayısıyla tam çiğnemeden) yerdim, bu bende alışkanlık hâline geldiğinden belki bundandır diye düşünüyorum. Bir de kırmızı eti çok sevip tükettiğimden de olabilir diyorum. Çünkü etsiz yemek yemem.
Anlayan arkadaş varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim. Acaba bu işin sebebi ve çözümü nedir?
|
Gastrit olabilir .Mide asitinin dengesiz olmasından dolayı besinleri zor öğütme diye biliyorum.Bende de aynı hastalık var.Ayrıca boğazına yukarı doğru bir yanma ve ağzında bir ekşilik varsa bu da mide asitinin yemek borusundan yukarı çıkması olayıdır.Adı da reflüdür. Gastritte soğan,sarımsak,kabuklu domates,çok salçalı ve çok yağlı yiyecekler yediğinde mide de şişme,yanma,ekşime gibi rahatsızlılar görülür.Her ne olursa olsun bir dahiliye doktorunma görün .Ben de ilk başlarda ihmal etmiştim.Sonraları ne yazık ki biraz ilerlemiş.Ama verilen ilaçlar iyi geliyor .Ama ilaçları aksatırsan yeniden ağrılar,ekşime başlıyor.Bence vakit geçirmeden bir doktora görün.-basit bir olay ama mide ağrısı kötü oluyor-Büyük ihtimalle Endoskopiye gönderir.Yani midene boru salınarak midene bakılır ama çok önemsenicek birşey yok .Basittir.Endoskopiye yollarlarsa kısmı anesteziyle yani 5 dakika uyuşturulmayı seç.Uyuşturulmadan olanı zor oluyor.Sadece bir iğne vuruyorlar koluna.Neyse dediğim gibi vakit geçirmeden doktora görün.Doktorun verdiği ilaçlar mutlaka iyi gelicektir.
Sağlıcakla kal .