Tekil İleti gösterimi
Alt 16.09.2007, 22:47   #15 (İleti Bağlantısı)
IRKÇI
Otağ Yöneticisi

İletiler: 965
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: DÜN MHP'YE OY VEREN KİŞİNİN BUGÜN AĞLAŞMAYA HAKKI YOKTUR!

Alıntı:
Tarkhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bunlar beceremez ama niyetleri açık : REJİMİ DEĞİŞTİRMEK !
Düşmanı küçümsemek en büyük hatadır. "Beceremez" dediğiniz kişiler bir zamanlar Başbuğ Atatürk'ün oturduğu Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı makamlarını ele geçirmeyi becerdiler. Halkın yarısının oyunu alarak ikinci kez tek parti iktidarı oluşturmayı da becerdiler. Kafamızı devekuşu gibi kuma gömüp bolca hamaset edebiyatı yapmak hiçbir işe yaramaz, gerçekleri kabullenmek gerekiyor: Adamlar herşeyi beceriyorlar.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'ne "CHP'nin kalesi" denirdi. Çankaya'da CHP'den başka partinin birinci geldiği görülmemişti. Fakat son genel seçimde AKP Çankaya'da CHP'den daha fazla oy aldı. İşte o gün durumun ciddiyetini kavradım.

Rejimin kağıt üzerinde ne olarak göründüğü önemli değil. Şu anda Ankara'da içki içebileceğin bir bar, pavyon, ya da meyhane bulman imkânsızdır; AKP'li belediyenin sudan bahanelerle ağır cezalar yazmasından, hatta dükkânı mühürlemesinden korkan işletmeciler ramazanda dükkânı açmıyorlar. Oysa ki 5 yıl önce durum böyle değildi. İşte şeriat budur, içkiyi yasak eden sisteme adıyla sanıyla "şeriat" denir. Rejim anayasal açıdan değişmedi fakat uygulamada değişiyor.

İki hafta önce Nevşehir'e gittim. Sokakta başı açık gezen kadın yok denecek kadar azdı. Geçenlerde bir başka yazıda da belirttiğim gibi; Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan bizler durumun pek farkında değiliz ama Anadolu'daki şehir ve kasabalarda yaşayan halkın üzerinde yoğun bir dinî baskı var. Nevşehir'e daha önce de defalarca gittim, 3-4 yıl önce türbanlı kadın çok azdı. Bugün ise durum tam tersine dönmüş, türbansız kadın çok az... İşte şeriat budur. Rejim anayasal açıdan değişmedi fakat homojen yapının hakim olduğu küçük yerleşim birimlerinde yaşayan kadınlara psikolojik baskı uygulanarak türban taktırılıyor. Şartlar uygun hâle geldiğinde bu baskı büyükşehirlere de sıçrayacak.

Türkiye'de tam anlamıyla laik bir rejim zaten hiç var olmadı. İslam ile ilgisi olmayan ben, her gece saat 3.00'da ramazan davuluyla uyandırılıyorsam, bu ülkede dinî dayatma var demektir. Oruç tutmayanların da sahur vaktinde zorla uyandırılması laiklik kavramı ile bağdaşıyor mu?.. Hülasa, Türkiye iki arada bir derede kalmış bir ülkedir, böyle ülkelerde şeriata çok kolay geçilir. Müsait bir vaktimde 36 yıl önce İran'da çekilmiş birkaç tane fotoğraf ekleyeceğim, genç kızlar Tahran caddelerinde mini etekle geziyorlar. O gün onlara şeriat tehlikesinden bahsedilseydi herhâlde gülüp geçerlerdi ama bugün yüzleri hiç gülmüyor. İran da tıpkı Türkiye gibi iki arada bir derede kalmış bir ülkeydi, şeriatın pençesine kolayca düşüverdi.

Düşmanı küçümsemeyin... Türkiye cidden tehlike altındadır, artık şakası yok bu işin.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla