|
MEB'in yapması gerekenler
bir süredir otağı severek okuyorum. sonunda benim de paylaşacak bir şeylerim olduğunu anlayınca üye olmayı uygun buldum ve düşüncelerim paylaşıyorum. ırkdaşlarım, meb üstün milletimiz için çok eksik durumda. bu sebeple oldukça fazla yeniliğe ihtiyacı var. bu sebepten, kendimce bir liste yaptım. sizlerle yaplaşmak istedim.
- Din dersi yerine, Türk Kültürü ve Türkçülük Bilgisi dersi konmalı. çocuklarımız, henüz kendi ırklarını bilmezlerken, onlardan geleceği teslim almalarını nasıl bekleyebiliriz?
- 30 kişilik koca bir sınıfta sadece bir tane Atatürk resmi olması sizce de yetersiz değil mi? bence her sıraya en azından bir Atatürk resmi olmalı ki çocuklarımız sıralarındayken Türk olduklarını unutmasınlar.
- Okul koridorları Atatürk ve Eski Türk Büyüklerinin resimleriyle donatılmalı ki çocuklarımız tenefüs zamanında da Türklüklerini unutmasınlar.
- Bayrak törenleri sadece pazartesi sabahı ve cuma akşamlarında değil, her gün sabah-akşam olmak üzere yapılmalıdır. Ancak bu şekilde bilinci sürekli ayakta tutabiliriz.
- Eğitsel kollar içinde bir Türkçülük Kolu'nun eksikliği hissedilmekte. Buna acilen bir çözüm bulunmalı.
- Seçmeli ders olarak Şamanizm okutulmalı.
- Beden Eğitimi dersinde takla atmak, basketbol oynamak gibi gereksiz uğraşlar yerine, siper kazmak, turan taktiği gibi etrafımızı çevrelemiş olan düşmanlarımıza karşı her an savaşa hazır bir topluluk yaratmalıyız. Savaşın ne zaman başlayacağı bilinemez.
- Cumartesi-Pazar günleri boş gezen çocuklarımız biraraya getirilmeli ve bilgilerini paylaşmaları sağlanmalı. Ayrıca öğrencilerin Nutuk'u okumaları sağlanmalı. Gerekirse mecbur tutulmalı.
- Soydaşlarımıza sınıf geçmede kolaylık sağlanmalı. Böylece eğitimden kopmaları engellenmiş olacaktır.
- Tarih dersinin haftalık saati yetersizdir. Ayrıca bu derste şanlı tarihimizden yeterince ayrıntılı bahsedilmemektedir. Acilen bir önlem alınmalıdır bu konuda.
- İngilizce gibi yapay bir dil yerine, Türklük'ün gereği olan Uygurca-Göktürkçe dersleri okutulmalıdır.
- OKS'de Türk Tarihi'nden en az 20 soru bulunmalı. Ayrıca Türkçe ve Türk Tarihi'nin katsayıları artırılmalıdır.
bunlar tabi ki yeterli yenilikler değildir ama belki bir nebze olsun kanayan yaramızı düzeltebilir. desteklerinizi bekliyorum soydaşlarım, TTK...
|