Tekil İleti gösterimi
Alt 19.09.2007, 19:34   #6 (İleti Bağlantısı)
Mete Han
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 49
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: MEB'in yapması gerekenler

-Türkçülük; toplumda siyasi bir görüştür. Siyasi görüşlerin dersi olmaz, çünkü bunlar kişiye özgüdür.
-Her sıraya Atatürk resmi konması o resimlerin üstüne basılmasına, çizilmesine vs. sebep olabileceğinden, belki de dört duvarın dördüne de asılması daha iyi olabilir.
-Okulların yönetim kadrolarına bağlı olarak, koridorlara Türk büyüklerinin resimleri asılabiliyor. Bizim okulda var. Ama daha çok Türk-İslam büyükleri şeklinde...
-Haftada sadece 2 kere yapılan bayrak töreninden kaçan gafiller, haftanın her günü olması durumunda isyan edeceklerdir. Bunlara kesin ve kararlı yaptırımlar uygulanmadığı sürece, her gün bayrak töreni yapmak çok mümkün görünmüyor bana.
-Türkçülük kolu, ilk maddedeki bahsettiğimle aynı sebepten dolayı mümkün değil.
-Seçmeli ders olarak Şamanizmin okutulması, hristiyanlık, musevilik, alevilik, budizm vb. bütün dinlerin okutulmasını gerektirir. Ve bu dinler arasından Şamanizm'i seçenlerin çok az olacağına sizi temin ederim.
-Beden eğitimi ile bahsettiğiniz yöntem, günümüz dünyasında cephe savaşları çok fazla kalmadığı için uygulanmayacak; ayrıca yine o bahsettiğim gafillerin canını sıkacak, okuldan soğutacaktır.
-Nutuk konusunda tamamen katılıyorum. Ayrıca sadece okunması değil, okunduktan sonra Atatürk'ün 6 ilkesinin kitapta nasıl işlendiğinin yorumunun çıkarılması da gerekir.
-Sınıf geçmede sağlanacak kolaylıklar; okumuş ancak bilgi açısından yetersiz insanların çoğalmasına sebep olur.
-Tarih dersinin saatleri ve kapsamı genişletilebilir ve detaylandırılabilir. Ancak bu durumun da öğrencileri tarihten soğutabileceği düşüncesindeyim. 14-18 yaş arası gençlere bunlar yük gibi gelir genellikle.
-İngilizce dilinin öğretilmesinin sebebi yapaylığı, güzelliği vs. değildir. Dünyada en geniş alanda kullanılan dil olmasının neticesinde doğan zorunluluktur. Göktürkçe öğrenmeyi ben de isterdim açıkçası; ancak eğitim-öğretim programında, öğrenciyi hayata hazırlamak açısından İngilizce, günümüzde daha önemlidir.
-OKS ile ilgili fikirleriniz uygulanabilir.

Bunlar önerileriniz ile ilgili benim düşüncelerim. Yorumda veya görüşte bazı hatalarım, yanlışlarım olabilir. Cevap verirseniz gözden geçiririz birlikte. Bunun için buradayız zaten.
Mete Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla