|
Cevap: MEB'in yapması gerekenler
-Türkçülük; toplumda siyasi bir görüştür. Siyasi görüşlerin dersi olmaz, çünkü bunlar kişiye özgüdür.
-Her sıraya Atatürk resmi konması o resimlerin üstüne basılmasına, çizilmesine vs. sebep olabileceğinden, belki de dört duvarın dördüne de asılması daha iyi olabilir.
-Okulların yönetim kadrolarına bağlı olarak, koridorlara Türk büyüklerinin resimleri asılabiliyor. Bizim okulda var. Ama daha çok Türk-İslam büyükleri şeklinde...
-Haftada sadece 2 kere yapılan bayrak töreninden kaçan gafiller, haftanın her günü olması durumunda isyan edeceklerdir. Bunlara kesin ve kararlı yaptırımlar uygulanmadığı sürece, her gün bayrak töreni yapmak çok mümkün görünmüyor bana.
-Türkçülük kolu, ilk maddedeki bahsettiğimle aynı sebepten dolayı mümkün değil.
-Seçmeli ders olarak Şamanizmin okutulması, hristiyanlık, musevilik, alevilik, budizm vb. bütün dinlerin okutulmasını gerektirir. Ve bu dinler arasından Şamanizm'i seçenlerin çok az olacağına sizi temin ederim.
-Beden eğitimi ile bahsettiğiniz yöntem, günümüz dünyasında cephe savaşları çok fazla kalmadığı için uygulanmayacak; ayrıca yine o bahsettiğim gafillerin canını sıkacak, okuldan soğutacaktır.
-Nutuk konusunda tamamen katılıyorum. Ayrıca sadece okunması değil, okunduktan sonra Atatürk'ün 6 ilkesinin kitapta nasıl işlendiğinin yorumunun çıkarılması da gerekir.
-Sınıf geçmede sağlanacak kolaylıklar; okumuş ancak bilgi açısından yetersiz insanların çoğalmasına sebep olur.
-Tarih dersinin saatleri ve kapsamı genişletilebilir ve detaylandırılabilir. Ancak bu durumun da öğrencileri tarihten soğutabileceği düşüncesindeyim. 14-18 yaş arası gençlere bunlar yük gibi gelir genellikle.
-İngilizce dilinin öğretilmesinin sebebi yapaylığı, güzelliği vs. değildir. Dünyada en geniş alanda kullanılan dil olmasının neticesinde doğan zorunluluktur. Göktürkçe öğrenmeyi ben de isterdim açıkçası; ancak eğitim-öğretim programında, öğrenciyi hayata hazırlamak açısından İngilizce, günümüzde daha önemlidir.
-OKS ile ilgili fikirleriniz uygulanabilir.
Bunlar önerileriniz ile ilgili benim düşüncelerim. Yorumda veya görüşte bazı hatalarım, yanlışlarım olabilir. Cevap verirseniz gözden geçiririz birlikte. Bunun için buradayız zaten.
|