Alıntı:
QasqırJürek adlı üyeden Alıntı
Alerji yapmaz, alerjim başka benim. Biz onların anadolu versiyonuyuz. Tengrizmde Şamanlar neyse islamda imamlar odur, şamanistim denek müslümanların imamistim demesi gibi olur... Şaman olmak için şaman oğlu ve ya kızı olmak gerekir ve o bilgilerle gücleri kullanabilmek için bir testten geçirirler, ama o dine veya kültüre inanlar Tanrıcı, Göktanrıcı deniliyor bugün (eskiden önem verilmediği için kabaca Şamanizm denilmiş). Ona inanmakta o milletten olmak gerekir, öyle girip çıkmakla olmaz, bizde mevlana yok.
|
Aslanım kendine göre birşeyler yazıyorsun da yazdıklarının sorduğum soruyla ilgisi yok. Senin mantığına göre müslümanlar kendilerine müslüman demeyip Allahçı demeleri lazım. O senin üstün(!) zekanla düşünmüş olduğun şeyi demek ki sıradan beyinler olan Başbuğ Atatürk ve Atsız düşünememişler de bilmeden Şamanizm ifadesini kullanmışlar!
Sana şamanizmden bahsettim şaman şudur mu dedim de yan çizip saçmalıyorsun?
TÜRKLERİN ARAP DİNİNDEN ÖNCE BİNLERCE YIL VAR OLMUŞ OLAN DİNLERİNİN EVRENSEL ANLAMDAKİ ADI "ŞAMANİZM" VEYA "KAMCILLIKTIR"
Birşey biliyorsan yaz ki seni alim sanalım bilmiyorsan sus ki ümmetçi ve cahil sanmayalım!
Buraya gençler giriyor ümmet köpeklerin yorumlarını buraya yazarak genç beyinlere yanlış bilgiler vermeyin..