|
Lise İnkılap Tarihi Kitapları!
Bugün elime geçen bir Lise-3 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabını kurcaladım. İçindekiler bölümünden Milliyetçilik ilkesini bulup okumaya başladım. İşte yazanlar:
"...Atatürk milliyetçilik ilkesini IRK esasına dayandırmamıştır. Atatürk'ün millet anlayışı akılcı ve insancıldır. Bu nedenle Atatürk, ne mutlu Türk olana değil, "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demiştir. Bu durum anayasamızın 66. maddesinde "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür." ifadesinde yerini almıştır..."
Öğrencilerin beyinlerini yıkayıp, Türk Devleti'nin göz göre göre yerle bir edilmesini izlemesini sağlamak için yazıldığına inandığım bu yazının bir benzeri, Lise-2 Edebiyat kitaplarında da yer alıyor.
"Atatürk'ün 19 veciz sözü" isimli izlekteki(video) tek bir söze bile yer vermeyen kitaplar, Atatürk'ü sert ve kararlı Türk çizgisinden çıkarıp sentezci bir bilince sokmaya çalışıyorlar.
Aynı kitaplar aynı zamanda, Atatürk'ü övmedikleri kadar, İsmet İnönü'yü övüyorlar, yere göğe sığdıramıyorlar.
Dikkatimi çeken de bu "insancıllar"ın, ben Türk'üm diyen bir kürdü, bir rumu, bir ermeniyi Türk kabul ederken, gözünü kırpmadan kendi ırkına sırtını dönebilen bu adamların, günün birinde Türk Irkı'na da sırtını dönebileceklerini görememeleri.
|