![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
5.5 aylık yavru köpeğim
Köpeği gördüğümde 40 günlüktü. O kadar küçük ve hastadı ki kıyamadım onu bırakmaya. Son doğan yavru olduğundan annesi ilgilenmemiş ve yeteri kadar gelişmemişti. İnanın bir insan gibi öksürüyor, bazende titriyordu.
![]() ![]() ![]() Sonra aldım. Yıkadım. Aşılarını yaptırdım. Güzelce besledim. Kiler olarak kullandığımız odaya koydum. Zamanla iyileşti, bana karşı yakınlaştı ve şimdi ki hali ortada. O kadar bağlı ki bana bir an ayrılmıyor. Terlikler ve spor ayakkabılar bir numaralı oyuncağı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8-9 aylık olunca yine koyarım resimlerini. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Seni kutlarım İsenbike. İlk resimlerdeki cılız ve küçük köpeği, sonraki resimlerde görünen besili ve bakımlı köpeğe dönüştürmekle, takdire şayan bir iş yapmışsın. Kutlarım.
İlerde resimlerini yine bekleriz köpeğinizin. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kandaşlarimda gordugum bu saf ve temiz, bencillikden uzak, gercek hayvan sevgisini gorunce, soyumla iftihar ve gurur duydugumu ifade etmek istegi bir daha doguyor ve kabariyor.
Kutlarim sizi Isenbike hanim. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Sayın İsenbike
Benimde Köpeğim en üst resimdeki gibi ve 3-4 aylık Alman Çoban köpeği yavrusu annesi babası ise Belçika Kurdu. Şimdi sorcağım husus aşılar tam.Mamada kaliteli ama bir türlü istedğim seviyeye gelmiyor.Mama fazla yemiyor .Siz ne tür mama ile beslediniz? |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu örnek davranışından dolayı seni kutlarım kandaşım.Diğer resimlerini bekliyoruz..
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK
|
İsenbike kandaşım gerçekten çok güzel bir davranış göstermişsiniz. Sizi en içten duygularımla kutlarım. Tebrikler.
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok şirin ismi nedir?
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Mamayı veterinerin tavsiyesi üzerine aldım ama benim köpekler sevmediler. İki köpeğime de yavru iken süte biraz su karıştırarak verdim. Sonra içine ekmek doğramaya başladım. Bir süre sonra yoğurtla beslemeye başladım. 1-2 ay kadar yoğurt içine ekmek ya da makarna koyarak besledim. Tabi büyük kemikleri hiç eksik etmedim. Sürekli diş kaşıntıları için büyük dana kemikleri aldım bir kısmını kaynatıp suyunu verdim. İkisininde ortalama 4 aya gelmeden kulakları kalktı. Ayrıca aşılarını ve düzenli kontrollerini de ihmal etmedim.
Artık mama almıyorum. Çünkü her pişen yemekten yemeye alıştırdım. Ekmek ile bulamaç haline getirerek normal yemeklerden veriyorum. Ara sıra da balık veriyorum. Anlayacağınız iyi beslenmeleri için herşeyi yapıyorum. Bende doğal gıdalarla besleme taraftarıyım. Biraz zahmetli oluyor ama onlar için herşeye değer. Bunun yanında şekerli gıdalardan köpekleri uzak tutmak lazım. Körlükle sonuçlanabilirmiş. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İki tip köpek maması vardır:
1) Migros, vb. marketlerde satılan kalitesiz ve ucuz mamalar... Bunlara "dolgu mama" denir. Köpeğin fiziksel gelişimine katkıda bulunmaz, sadece tok tutar. 2) Veteriner kliniklerinde ve pet shoplarda satılan Eukanuba, Hills ve Purina gibi profesyonel mamalar... Bu mamaların içeriğinde köpeğin sağlıklı gelişimi için şart olan tüm vitamin ve mineraller bulunur. Köpeğin doğal gıdalardan alamayacağı DHA (beyin gelişimi için çok önemlidir), biyotin (tüy dökülmesini engeller, tüyleri güçlendirir) , omega 3 (kalbi güçlendirir), omega 6 (deriyi daha sağlıklı hâle getirir), karotin (kemik ve diş gelişimine katkı sağlar), glukosamin (kandaki alyuvar ve akyuvar oranını dengede tutar) ve bakır sülfat (vücudun bağışlık sistemini güçlendirir) bu mamalarda dengeli miktarda mevcuttur. Aynı anne-babadan aynı batında doğmuş iki yavru köpeği alıp birini doğal gıdalarla, diğerini de profesyonel kuru mamalarla beslerseniz, bir yıl sonra iki köpeği yan yana getirdiğinizde aradaki farkı bariz bir şekilde görebilirsiniz. Kuru mama ile beslenen köpeğin boyu diğerine nazaran 3-4 santim yüksektir, tüyleri daha gür ve canlıdır, kemik yapısı ve kasları daha güçlüdür, dişleri daha iridir, sindirim sistemi daha düzenlidir, enerjisi daha fazladır. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|