Tekil İleti gösterimi
Alt 18.10.2007, 17:40   #10 (İleti Bağlantısı)
TUVA HAN
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 441
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Altaylı Asena adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sn Balasagun size katılıyorum yalnız biz Türkler hangi dine inanırsak inanalım kendi inançlarımızı o dine taşımışız. Belli bir kesim dışında herkes islamiyeti Türk töresine göre yaşıyor. Neden fal bakan da baktıran da cehennemliktir deniyor? Müslüman olup fal baktıran birçok insan var. Türk töresinde var ya! İlla batıl diyecekler ya! Ben dünyanın hiçbir yerinde (müslüman ülkelerden bahsediyorum bu arada) sahura davulla ve maniyle kalkan birilerine rastlamadım. Biz davuldan vazgeçemeyiz. Bizler mezarlarımızın yerini belirginleştiririz. Ziyaret ederiz. Eğer arabın yaşadığı gibi yaşansaydı bunların hiçbiri olmazdı.Bu yüzden bence bunları dile getirmek en iyisi. Yine söylüyorum arabın islamını yaşıyan sadece belli bir kesim. Onlar da eski Türk geleneklerini silmek için ellerinden geleni yapıyo. Başarılı olamazlar ama. Türk hiçbir zaman kendi geleneğinden vazgeçmez.

Konuyla ilgili olarak sorunumuz, eski Türk geleneklerinin devam edip etmemesi değil. Bilimsel bir temeli olmayan Türk-islam sentezi denen şeyin siyasi acunda ve Türk toplumundaki bulduğu yer ve etkileridir.