19.10.2007, 06:07
|
#10 (İleti Bağlantısı)
|
|
Atsızcı Bozkurt
İletiler: 1,232
|
Alıntı:
Jöntürk adlı üyeden Alıntı
Öcalan'ın avukatları, müvekilleri Öcalan'ın sağlık problemlerini AİHM'in gündemine de taşıyarak, acil tedbir talebinde bulundu. Aralık 1999 yılından bu yana hücrenin havalandırmasını sağlayan klima, yatak, yorgan, sandalye gibi çok sınırlı olarak bulundurulan eşyaların yenilenmediği vurgulanan başvuruda, bu durumun Öcalan'ın hem günlük yaşamını hem de sağlık durumunu olumsuz bir şekilde etkilediği belirtildi.
Başvuruda Öcalan'ın şu anlatımlarına yer verildi: Kaşıntılarım var özellikle bacaklarda var, karın kısmında ve kafamda var. Geceleyin pijamaları giyerken hava ile temas olunca kaşıntı oluyor.'Sürekli yattığım yatağım sertleşmiş pamuktan yapılmış olduğu için sorun yaratıyor. Doğru dürüst uyuyamadığım için dinlenemiyorum.'
|
terörist başı ; imralı adasında başka hiçbir tutuklunun bulunmadığı bir yerde deniz manzaralı bir koğuşta cezasını çekmektedir.
adada birisi dahiliye uzmanı , diğeri pratisyen olmak üzere 2 doktor , 1 hemşire , 1 diyetisyen sürekli olarak bulunmakta ve her ay düzenli olarak " check-up" denilen genel sağlık taramasından geçirilmektedir.
apo'ya özel bir diyet verilmekte , her gün alacağı kalori miktarı , protein , karbonhidrat , yağ ve vitamin oranları diyetisyen tarafından özel olarak tanzim edilmektedir.
imralı adasında uçan haşerelere karşı ilaçlama yapılarak , aponun sivrisinekler tarafından rahatsız edilmemesi sağlanmıştır.
içme suyu dışardan "memba suyu" şeklinde özel olarak getirtilmekte , koğuş temizliği görevliler tarafından hergün düzenli olarak yapılmaktadır.
apo'nun dışarıya telefon açması yasaktır..internet bağlantısı yoktur. ama istediği an tv. seyredebilir , radyo dinleyebilir , sigarasını tüttürebilir , kaset cd dinleyebilir , buz gibi cola veya ayran içebilir..
yatağı ise , ortopedik yataktır..
aponun ortopedik yatakta rahat edememesinin nedeni ; yatağın özelliği nedeniyle sert olmasından kaynaklanıyordur...
hülasa ; apo imralı'da 5 yıldızlı tatil yapmaktadır.
tek yapamadığı ; dışarıya çıkamamak ve özgür dolaşamamaktır.
şahsen , en son 8 sene önce check-up yaptırmıştım.. kolesterolüm yüksek çıkmış , diyet verilmişti..
o günden bu yana ne check-up yaptırdım , nede diyet uyguladım..
aranızda düzenli olarak check-up yaptıran varmı ?
ya da yediği yemeklerde protein-karbonhidrat-yağ oranını tespit ettirip özel diyet uygulayan var mı ? doktora giden var mı ?
dahada ötesi ; ortopedik yatakta yatan var mı ? ya da memba suyu içen ?
ama apo bunların hepsini yapıyor...
iyice semizleniyor...hemde çok iyi semizleniyor....
avukatları ile dışarıya emir ve talimatlar bile gönderiyor..
ne hapismiş yahu...
bu şekilde hapis yatan başka birisi dünyada yoktur.
aslında çok şeyler yazacam...
ama otağ kurallarını ihlal etmiş olurum...
en iyisi içimden sövmek..
|
|
|