Tekil İleti gösterimi
Alt 23.10.2007, 19:28   #1 (İleti Bağlantısı)
TürkçüTuran
Üyeliği iptal edilmiştir

TürkçüTuran adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 58
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Baykal: Kürtleri seviyoruz, teröristi sevmiyoruz

Baykal: Kürtleri seviyoruz, teröristi sevmiyoruz

Türkiye’nin terörle mücadeleye yeni bir şekilde bakması gerektiğini savunan, “Kürtleri seviyoruz, teröristi sevmiyoruz” diyen Baykal, “Aynı masada bunları Başbakan’a, Genelkurmay Başkanı’na anlatmak istiyorum. Topluma anlatmak istiyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’de, hiçbir vatandaş kesiminin, yapılacak operasyondan olumsuz etkilenmemesi gerektiğini vurguladı. Partisinin TBMM Grubu’nda konuşan Baykal, “Teröristi, terörü sevmiyoruz, bütün vatandaşlarımızı seviyoruz. Biz Kürtleri seviyoruz, teröristleri sevmiyoruz” dedi ve “Kürtlerin de toplumun diğer kesimleri gibi, devletin öz unsurları, temel dayanakları, eşit hak sahibi, kurucu unsurları olduğunu” kaydetti.

Baykal, terörü, “insanlığın baş belası, siyasetin kanseri, milli afet” olarak nitelendirerek, terörün bedelini, Kürt, Çerkez, Arap, bütün vatandaşların ödeyeceğini belirtti.

Bu konuda özel bir duyarlılık içinde olduklarını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu: “Bu, başta Kürt kökenli vatandaşlarımızı sakınmak, sahip çıkmak, terörle özdeşleşmesine izin vermemek, terörden aklamak, arındırmak, terörü onlardan koparmak içindir. Türkiye’yi; Irak, Yugoslavya, Bosna, Hırvatistan’a döndürmek isteyenlere izin vermemeliyiz. Sakın ha, hiçbir vatandaşımızın kökü, kökeni dolayısıyla bir başka vatandaşımıza karşı kızgınlık, husumet, tepki içine girmemelidir. Bu çok vahim, tehlikeli bir yanlış olur, bu bir tuzaktır.”

YENİ BİR TERÖR POLİTİKASI LAZIM
“Artık Türkiye, terörle mücadeleye yeni bir şekilde bakmalıdır” diyen Baykal, teker teker teröristlerle uğraşarak bir sonuç almanın mümkün olmadığını; terörün kaynağının kurutulması ve teröristlere destek verilmesini caydırarak bir anlayışın ortaya konulması gerektiğini söyledi.

“Kuzey Irak’taki insanlarla hiçbir problemimiz yok. Onlar bizim kardeşlerimiz. O insanlarla Türkiye arasında hiçbir haklı çatışma nedeni yok. Onların refahına, kalkınmasına katkı vermek istiyoruz” diyen Baykal, “Peki Kuzey Irak, bize karşı bu anlayışın hak ettiği davranışı sergilemiş midir?” diye sordu.

Baykal, “Kuzey Irak, Türkiye’ye karşı saldırıların karargahı haline gelmiş” dedi ve “Bir gazetecimizin gayet güzel formüle ettiği gibi; Kuzey Irak’a şunu anlatmamız lazım: Ya komşu olursun ya da hedef olursun, demeli” diye ekledi.

BAŞBAKAN’A, GENELKURMAY BAŞKANI’NA ANLATMAK İSTİYORUM
Baykal, kendilerinin bu anlayışta olduğunu, ancak bu politikanın izlenmekte olduğu gözlemini yapamadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben istiyorum ki bu değerlendirme, sadece bizim değerlendirmemiz olmasın, Türkiye Cumhuriyetinin resmi değerlendirmesi olsun. Ne yazık ki şu andaki tablo o değil. Onun için terör konusunu milli platformda, iktidar-muhalefet, asker-sivil bir araya gelip konuşalım, diyorum. Aynı masada bunları anlatmak istiyorum. Bunları Başbakan’a anlatmak istiyorum. Genelkurmay Başkanına anlatmak istiyorum. Topluma anlatmak istiyorum. Kuzey Irak’ın, Türkiye’ye ihanetine göz yuman bir politika milli politika değildir. Türkiye’nin bu konuda milli bir politikaya ihtiyacı var. Milli politikayı konuşalım ve kararlaştıralım.”

YAYIN YASAĞI SANSÜRDÜR
Hükümetin, RTÜK’e yazı yazarak, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının durdurulmasını istediğine işaret eden Baykal, bunun, bir önlem olmadığını, sansür olduğunu söyledi.

Bunun, “olay duyulmasın, yayılmasın” anlamına geldiğini ifade eden Baykal, sözlerini, “Yaşanmış; bırak bu acıyı yaşayalım, o acıyı yaşadığımız ölçüde millet olduğumuzu fark ediyoruz, bütünleşiyoruz. ‘Aman konuşmayın’!.. Savsaklayamayacaksın, bu kez milli ruh ayağa kalktı, seni kaçtığın yere kadar kovalayacaklar, bu konuda Türkiye’nin cevabını vermek zorunda bırakacaklar” diye tamamladı.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/423962.asp

-------------------------------------------------------

Kusura bakma baykal efendi ama Türkler ne kürtleri ne de diğerlerini hiç sevmiyor....
TürkçüTuran Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla