|
Ben milliyetçiliği ilk okul sıralarında öğrendim ailemin bilgisi bu konuda yetersizdi. İlkokul öğretmenim Atatürk'ü bize çok güzel tanıtmıştı.
16-17 yaşlarımda bir çok kitap okudum. bunların içinde 68 Kuşağını anlatan kitaplarda oldu. ama hiç bir görüşü beğenmedim.
MHP'li ülkücüler hakkında hiç bir şey bilmiyordum ayrıca ailemin anti-Türleş'çi olmasından doluyıda haklarında hiç iyi şeyler duymadım. İnternet üzerinden ülkücü sitelere girdim. Çok kısa bir sürede ne olduklarını anladım.
Zaten ilk okuduğum şey 9 ışık oldu. Daha Milliyetçilik doktirini okuduğumda içindeki islamcılık beni soğuttu. Çünkü kendime Atatürk'çü diyebiliyorsam laiklikle hiç bir alakası olmayan bu düşünceye katılamazdım.
Ayrıca sizinle ilk tanıştıklarında "Bacım" diye hitap ederlerken bir iki gün sonra resmen asılmaları tiksindirici bir şey.
Turan hakkında hiç bir şey bilmedikleri gibi Kuran'ı hedef alıp Turan kurmanın hayalini ancak boş beyinler kurabilir diye düşünmeye başladım.
Çeçeni, Arabı kendilerine kardeş görürken alevi olduğum için bana "Sizler mum söndü yapıyorsunuz" diyerek bizlere bu şerefsizce yakıştırmayı yapmaları ilişkimi tamamen kesmeme sebep olmuştur. Kaldıki ben sülalemdeki insanların komünist oldukları için ilişkimi kesmişim, hiç bir kan bağım bulunmayan ve namusuma dil uzatan bu kişilerle mi görüşecektim.
Forumlarda sürekli bir isim geçiyordu. Nihal Atsız. Merak edip kim bu Atsız diye araştırdım. "Bozkurtların Ölümü" okuduğum ilk kitabıdır. Zaten bir daha elimden Atsız Atanın kitaplarını düşürmez oldum.
Hani derler ya "Bir kitap okudum, hayatım değişti." İşte benim içinde böyle bir şey olmuştu.
Bana kimse Atsız oku demedi aksine Arvasi, Necip Fazıl, Sepetçioğlu gbi isimler önerildi. Oysaki ben kendimi zaten Atsız'ı okuyarak bulmuştum.
Atsız Ata hakkında internette araştırma yaparken zaten bu siteyi ve Türkçüleri tanımış oldum.
|