Tekil İleti gösterimi
Alt 28.10.2007, 07:10   #1 (İleti Bağlantısı)
TürkçüTuran
Üyeliği iptal edilmiştir

TürkçüTuran adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 58
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
BBC'nin küstahlıklarından biri!

Bir BBC muhabirinin güneydoğuda yaptığı ropörtajlardan derlenen haberi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle haberin çevirisi:

kürtler pkk için kodlu destek gösteriyor

Amine Yiğit 60'lı yaşların ortasında ve karşımda kısa süredir gelen 4 kuşaklık ailesiyle oturuyor.

Kendisi 3 oğlan ve 4 kız ve 15 kadar toruna sahip olmaktan gurur duyuyor. Torunlarının tam sayısını bilmiyor.

Ama karşısında sıcak bir günde Türkiye'nin güney doğusundaki bir evde çay içerken, etrafını saran aile üyeleri değil , en son 15 yıl önce gördüğü oğlunu düşünüyordu.

Küçük tahta masada Sincan Yiğit'in fotorafı vardı. Üzerinde geçici ordu giysisiyle sırtına atılmış bir silah taşıyordu. Gülümsüyor ve mutlu gözüküyordu.

Bu fotoğraf, Sincan köyünü terkettikten kısa bir süre sonra, ailesi ve eski eşini arkada bırakıp, pkk ya da kürdistan işçi partisine gerilla savaşçısı olarak katılmadan önce çekilmişti.

"Ağlamadım" dedi bana "Oğlumun Türk birliklerine karşı savaşırken öldüğünü duyunca. Onunla gurur duyuyorum, o bir şehittir."

Geniş Destek

Türkiye'nin bu yöresinde Amine Yiğit sevdiği birini pkk'ya kaybeden tek kişi değil.

Ülkenin güneydoğusu kürtlerin kalbinin olduğu ve uluslarının çoğu olan 20 milyon kürdün yaşadığı bir yerdir.

kürt politikacılar size gizli olarak en az insanlarının %80'inin isyancılarını desteklediğini ve eğer aile bireylerinden biri "dağlarda yaşıyorsa" onlarla gurur duyduğunu söyleyecektir.

Ama Türkiye ve dünyanın geri kalanının büyük bir kısmı için pkk öz ve basit bir şekilde terörist bir örgüttür.

Şiddet kullanarak politik amaçlarına uğraşmaya çalışan bir ayak takımı gibi düşünceler Türkiye'de yaşayan bir çok kürdün aklında değildir. Irak'ın sınırında Cudi dağlarının eteğinde, MetinBayık ile konuştum.

"Türk Ordusu herkesi izliyor." dedi ," Açıkta konuşamıyoruz, bu çok tehlikeli."

1984 Mart'ında pkk'ya katılan kardeşi abdullahın bildiği kadarıyla sağ olduğundan ve Türklere karşı savaştığından bahsetti.

Şu an Metin 50 yaşlarında. Ona pkk’nın şiddete baş vuran taktiklerini onayladığını sordum.

Diplomatik olarak "Bu koşullarda her tarafın şiddetini onaylıyorum." dedi.

"Kardeşimle ne gurur duyuyorum, ne de ondan utanıyorum. Biz kürtler arada kalmış bir toplumuz ve her ne kadar onların yöntemlerine candan katılmasam da , pkk bizim için savaşıyor ve bu gurur duyulacak bir şeydir."

Sıkışmış azınlık
pkk kürtler için Türkiye'nin güneydoğusundan bir anayurt ayırmak için savaşıyor.

Onlar için Türk Bayrağı altında yaşamak ikinci sınıf olma anlamına geliyor.
Ve bu yeni bir olgu değildir. Size söyleyecekleri şu dur ki Osmanlı Türkleri'nden beri sıkışmış(arada kalmış) bir azınlık olduklarıdır.
Bugünlerde, kürt dilinin okullarda öğretilmesi yasak. kürtçe televizyon yayınının haftada bir saatliğine sınırlandırması söz konusuyken, kürt çocukları yalnızca Türkçe öğrenmek zorunda.

pkk gerillaları ve destekçilerinin inandığı, kürt kültürüne ve soyuna karşı bu tarz saldırıların kendilerinin ne olduğunu reddetmeleri ve bunun aşağılıyıcı olmasıdır.

Türk sınırları içerisinde yaşayan herkesi Türk yapmak için...

Şimdi Ankara'daki hükümet, Kuzey Irak'a tam bir yerden saldırı düzenlemeği ve ppk'yı yok etmeyi tasarlıyor.

Konuştuğum kürtler bir savaş istemediklerini ,yeteri kadar kanın döküldüğünü ve tek istediklerinin kürtler olarak hakları olduğunu söylüyorlar.

Türkiye'nin yakın bir zamanda onların şartlarını kabul edeceği pek olası değil, bu yüzden Amine Yiğit gibi daha bir çok anne oğullarını dağlarda kaybetmeye mahkum gözüküyor.

Kaynak: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7062971.stm

----------------------------------------------------------------------
Irkdaşlarım öncelikle bu haberin çevirisini yaparken bile sinirden parmaklarımın titrediğini söyleyemek istiyorum. Aslında BBC'nin kürtler için yaptığı duygu sömürüsü ve basın desteği dışında daha fazla kızdığım Türkiye'de yaşayan ülkücülerin, yobazların ve diğer kürt destekçilerinin hala "Türk-k.rt kardeştir!" saçmalığını söylerken onların suratına bu haberi çarpmak isterim. Hele o soysuz eniğini dağlarda kaybeden suratından nuru gitmiş k.rt yaratığının fotoğrafını sitede görünce daha da bir içim kalktı. Baksanıza torunlarının sayısını bile bilmeyen medeniyetten nasibini alamamış bu yaratık gibiler, Türk askerinin ve Türk sivillerinin canına kastedecek daha ne kadar köpek sürüsü doğuracaktır. Yalnızca dağdaki veya şehirdeki teröriste karşı değil, teröre destek veren ve onu "doğuran" birçok unsurun aynı sınıfa koyulup, aynı terör yasası kapsamında idam edilmesi en kesin çözüm olacaktır. Kusura bakmayın sinirlerime ne kadar hakim olamasam da acı gerçeğin daha kaç tane Türk farkına varacaktır? İllaki bu haberi ve benzeri ropörtajları göstermek mi gerekir? Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur, ne mutlu Türk doğana!

TTK.

TürkçüTuran Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla