|
Arka Sokaklar dizisinin düşündürdükleri
Bugün izlediyseniz Arka Sokaklar adlı polis dizisinde küçük bir çocuğa tecavüz edip onu öldüren sapık konusu işlendi. Konu kısaca şöyle; kız sokakta oyun oynarken ayağı burkuluyor, bir inşaat işçisi bunu görüp çocuğu kucaklayıp kızın apartmanının asansörüne bindiriyor, evine gitmesi için. Kız asansörden indiğinde bakkalın çırağı karşısına çıkıyor. Gerçek sapık bu çırak, kızı öldürüyor. İnşaat işçisi kızı apartmana götürürken görüldüğü için yok yere suçlanıyor, linç ediliyor, dövülüyor, kısacası eziliyor.
Buraya dek hepsi olağan. Sonuçta polis dizisi. Üstelik önemli, ayrıca işlenmesi de yararlı bir konu. Ancak 'gerçek yaşam' ile uyuşmayan yönü, inşaat işçisi 10km öteden baksanız kürd olduğu anlaşılacak bir kişi, çırak ise tersine 10km öteden baksanız Türk olduğu anlaşılır.
Abarttığımı düşünebilirsiniz, bence önemli bir ayrıntı. Dokuz yaşındaki kız kardeşime şu aptal kutusunda izlemesine izin verdiğim tek dizi bu. Onda da bu çarpık düşünceyle karşılaşmayı pek beğenmedim doğrusu. Kardeşime bu gerçek yaşamla uyuşmayan durumu, yaşına göre uygun bir dille anlattım.
Türk toplumu tv dizilerinden aşırı biçimde etkileniyor. Bence bu tür afyonlamalar silahlı terörden bile daha yıkıcıdır. Bilmem, siz de bana katılır mısınız?
|