Tekil İleti gösterimi
Alt 31.10.2007, 23:52   #1 (İleti Bağlantısı)
Jöntürk
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Liselerde Mescit Skandalı.

İstanbul'da Bağcılar Lisesi'nin bodrumunda mescit oluşturulduğu ortaya çıkarıldı.

Bağcılar Lisesi'nde okuyan kızlarının fikir ve davranışlarındaki ani değişikliklerden şüphelenen bir aile, lisenin bodrum katında mescit oluşturulduğunu kamerayla tespit etti. Görüntülerde, kızlar ve erkekler mescide ayrı ayrı gelerek namaz kılıyor. Erkek öğrencilerin namazına bir müdür yardımcısı da katılıyor.

K. ailesi, kızları İ.K.'deki büyük değişikliklerin nedenlerini araştırmaya başladı. Aile, tesettüre girmek isteyen kızlarının, eski Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin etkisinde kalarak, arkadaşlarıyla birlikte lisenin bir odasında namaz kılmaya başladığını öğrendi. Kızlarının söylediklerine önce inanmayan aile, okula giderek araştırma yaptı ve lisedeki toplu namazı görüntüledi.

'Kızımın beynini yıkadılar'

Kızındaki değişiklikleri anlatan baba İ.K. ise şunları söyledi: "Kızımın beynini yıkadılar. Şimdi sürekli dini konularda kitap okuyan bir çocuk oldu. Şu an televizyonda ilahiler dinliyor. Gecenin beşinde kalkıp namaz kılıyor."

-------------------------------------------------------

ADANA - Bir 'lisede mescit' de Adana'da çıktı. Kent merkezindeki Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki bir odanın mescit haline getirildiği ve bazı öğrencilerin teneffüste burada namaz kıldığı ileri sürüldü.
Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki beden eğitimi öğretmeni odasının yanındaki boş oda, iddiaya göre bu öğretim dönemi başında mescit
olarak düzenlendi. Küçük bir halı ve tespihlerin konulduğu odada, isteyen öğretmen ve öğrencilerin namaz kılabileceği öğrenciler arasında duyuruldu. Mescidin yanında, beden dersine katılan öğrenciler için hazırlanan duş odasında abdest alan bazı öğrenciler vakit namazlarını teneffüs aralarında kılmaya başladı. Odada cuma günleri de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Haydar Keleş'in, öğrencilere imamlık yaptığı ileri sürüldü. Aynı lisede öğretmenlik yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise okul yönetimi ve Milli Eğitim yetkililerine konuyu intikal ettirdiklerini belirterek, okulda mescidi, mevcut yasalar ve eğitim sistemi bakımından skandal olarak değerlendirdi. Güven Boğa, "Yetkililere uyarıda bulunduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Öğrenciler vakit namazlarını ders aralarında kılmaya devam ediyor. Ben kendi gözlerimle gördüm" dedi.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bu konuda kendilerine bir bilgi ve şikâyetin gelmediğini söyledi.
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla