|
Cok yazik. Ne kadar kahredici, birde bir astegmenin kopan ayak hikayesini okudum bugün artik gögsümde bir s|k|sma nüksetti. Nasil düstük bu hale... Ben yedi sene önce liseden mezun olup bu Viyana'da okumaya giderken bu ülkenin gidisati yine iyi degildi ama bukadar da degildi. Üzüntümden kabuslar görüyorum. Geceleri uykularim kaciyor, Türkiye'deki kardesimle konusuyorum onun da durumu ayni.
Kardesim önemli bir noktaya dikkat cekiyor ve diyorki: "Insanlarin gözünü para hirsi o kadar bürümüs ki böyle seyleri görmek istemiyorlar bile". Tüketim manyakligi eroinman olmaktan beter diyor. Biz ne ürettik, hangi atilimi yaptik da büyük sehirlerimiz yabanci lüks otomobilden gecilmez hale geldi. Kredi karti borcunu düsünmekten insanlar birak ülkelerini namuslarini satar oldular. Peki bu kredi kartlariyla neler alindi? Istatistiksel olarak yabanci girdinin cogunlukta oldugu ürünler... Bakiyorum da düsman sistemi iyi kurmus. Yani yöneticilerden sikayetciyiz ama bu adam müsveddeleri o makamlara uzaydanmi indiler? Maymunlar bir yana; hainlik, zayiflik ve aymazlik icinde olan özbe öz Türkler sehitlerimizin lanetinden hicmi korkmuyorlar. Yaziklar olsun...
|