Tekil İleti gösterimi
Alt 04.11.2007, 17:24   #1 (İleti Bağlantısı)
Orkun_FR
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 1
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
(Arap) Ögretmenim bana puan kirdi [Fransa'dan]

Merhaba,

Öncelikle yeni üyeyim ve otagin bir süreden beri takipçisiyim ( kisisel olarak olaylara gerçek bir yüzle bakmami sagladi, tesekkürler).

Simdi gelelim konuya.
Geçen yil okulun son dönem sinavinda, sinav ortasinda Arap asilli SAKALLI ögretmenim geldi bana ve sordu "Sen ne asillisin ?".
Ben de dedim "Türk asilliyim".
Soru beni biraz rahatsiz etmisti ama düsündüm, nasil olsa Arap ve Müslüman'dir yani bisey olmaz, ama keske Türk'lügümü SAKLASAYDIM !!

Sonrasinda sonuçlar geldi ve hiç beklemedigim bir puanla karsilastim : matematiksel ve diger arkadaslarimin sonuçlarini istatiksel olarak bakildiginda ögretmenin puan kirdigini anlasilmisti.
Ama buna anlam veremedim ve Kahretsin dedim.
Ve aklimdan geçti : nerde o "Müslüman kardesler" falan diye aniranlar ???

Basimdan baska bir olay da geçti : geçen yaz, Fas (arap) asilli arkadasima (!) evimi 2 ay için birakmistim, yazik bosuna disarda kira ödemesin diye.
Evimi de pisletmisti PIS arap, herneyse göz yumdum.
Onu bir arkadas olarak görüyordum ama geçen sinav döneminde benden bazi sinav sorunlarini GIZLEMIS OLDUGUNU ögrendigimde çilgina döndüm.
Ama tabii ki kendisi gidip sorulari arap kardesleriyle çalismisti !!!

===========================

Iste Fransa'dan bu yasadigim seyleri paylasmak istedim.
Düsündükten sonra ben arap "arkadasima" kizmiyorum, çocuk kendi irkini tercih ediyor iste ama "Müslüman kardesler" diye aniran o Türklere SINIR OLUYORUM

Not : bu arada Fransa'daki Türk'lerin çogu dindar ve entegre degiller.
Benim zaten buralarda pek Türk arkadasim yok (Hatta samimi arkadasim Yahudi !! sag olsun hep ondan ögrendim degerleri, asilligi, ticareti, çaliskan ve hirsli olmayi ; ne de olsa Dünya'yi onlar yönetiyor).
Orkun_FR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla