08.11.2007, 12:04
|
#41 (İleti Bağlantısı)
|
|
Üyeliği iptal edilmiştir
İletiler: 108
|
Alıntı:
gorushan adlı üyeden Alıntı
Bence insanları söyledikleri yaptıkları ve düşündükleri birbirinden farklı olabilir. Herkes sosyal rolüne ve statüsüne uygun söylemlerde bulunmak zorundadır yoksa o stayüyü kısa sürede kaybeder. Paşa Türkçü olsa da çıkıp ben Türkçüyüm diyebilecek duruma sahip değildir. Irkçılığın yasak olduğu ülkede ben ırkçıyım derseniz genel kurmay başkanı da olsanız sizi görevden alırlar, darbe falan da yapamazsınız çünkü altınızda sizin yerinizde gözü olan birileri işgüzarlık yapacaktır.
Ben bu parti konusunda iyimserim. Irkçı kürtler meclise girebildiklerine göre Irkçı Türkler niye giremesinler. Oturup darbe beklemekle olmaz bu iş çünkü adamlar ordunun manevra alanını daraltıyorlar günden güne. Orduya meclisten de destek vermek lazım. Mecliste Türkün ve Ordunun savunuculuğunu yapması lazım birinin. Meclise giremese de, boşa çaba olsa da çalışılmalı planlı ve sistemli bir şekilde. Mesajlar önce ılımlı gösterilmeli. Tüm Türkleri kapsayan dışlamayan mesajlar veren yasal sınırlar içinde söylemlerle konuşan bir parti ve siyasi akım olmalı. kürt piçleri biz Kürdistan istiyoruz demiyorlar mecliste ama bunu her hareketleri ile gösteriyorlar. Aynen mecliste ırkçı söylemde bulunmayan ama Türk ırkının yararına her türlü çalışmayı yapan bir siyasi akım lazım.
Ayrıca bence meclise girecek Türkçü parti ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da kürt şehirleri olarak isim yapan şehirlerde toprak reformu yapıp kürt aşiretlerinin elinden aldığı toprakları Türki Cumhuriyetlerden gelmek isteyecek göçmenlere dağıtmalıdır. Türki Cumhuriyetlerde bulunan fakir ve zor durumdaki Türklere kürt şehirlerine göçmenlik hakkı verilmeli, ziraat ile uğraşmaları için eğitim ve destek sağlanırken bu bölgelerdeki kürtlerin nüfusa oranları azaltılmalıdır böylece 20-30 yıllık periyotta kürtleri kovmamız halinde diğer dünya ülkelerine bu şehirlerin ve bölgelerin Türk bölgesi olduğu savını öne sürebiliriz. Tüm Türkiye'deki kürtler 36. paralelin güneyi gönderilmeli ve amerika'nın ıraktan çekilmesiyle beraber kürtlere karşı güney iran ve sunni ıraklılar desteklenmelidir.
Ama tüm bunlar için sadece ordu yetmez. Siyaset de yapacaksınız, diplomasi de yapacaksınız hepsini Türke yakışır şekilde güçlü yapacaksınız. İlber Ortaylı'nın sözünü çok severim 'Türkiye'de sosyal sınıflar var ama sosyal sınıf bilinci yok.' . Biz Türkiye'de sosyal sınıfını bilen, Türk kardeşlerimizin uyanmaları için uğraşmalıyız. Irkdaşlarımızı ümmetçilik rüyasından uyandırmalı, Türk - İslam sentezi gibi Türklüğü ezmeye çalışan arap emperyalizminin önüne geçmeliyiz.
saygılar
|
Türki değil ,Türk Cumhuriyetleri.
|
|
|