Konu: Gök tanrı
Tekil İleti gösterimi
Alt 11.11.2007, 11:21   #1 (İleti Bağlantısı)
önder
Türkçü

önder adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Gök tanrı

Affınıza sığınarak başka ırklardan kaynaklı din veya dinsizliğe dayalı düşünce sistemlerine rakip tanrı kavramı geliştirmeye çalışıyorum, irkiltici olduğunu biliyorum ama deniyorum, yardım ederseniz gök tanrı dinini yüceltmek anlamında bir adım atma şansımız olur. İçerik rekabet için günümüz koşullarına uymak zorunda olsa da isim aynı kalır.
Tanrı kavramı ile ilgili şu anki görüntü:
Dinler tanrıyı iyi olanı ödüllendiren, kötüyü cezalandıran olarak görür. Yani tanrıyı insanla ilgilenen, ilgilenmek zorunda olan, kullanılan olarak görür. Hâlbuki vahşi doğaya baktığımızda besin zincirinin üst basamağındaki alt basamağındakini enerji kaynağı, besin olarak görür. Eğer evrimin canlılık noktasında değil, cansız olarak tanımladığımız noktadan başladığını düşünürsek karşımıza evrenlerin, besin zincirinin en üst basamağındaki tanrı olduğu sonucu çıkar. Tüm canlılar ve tanrının aynı noktadan, aynı zamanda evrimleşmeye, dönüşmeye başladığı sonucu da çıkar. Evrimi bir enerji dönüşümü olarak görüp, din kavramına karşıtlıktan kurtardığımızda, doğal yaşamda evrimin insanla son bulması değil bir üst varlıkla devam etmesi sonucunu doğurur. Ardından doğal olarak, bu Tanrının nasıl beslendiği sorusu akla gelir. Bizim gibi dişleri ile parçalamasa da evrenlerden oluşan bedeninde fizik yasaları ile var ettiği ölüm, yok oluş kavramı ile tüm canlıları, cansızları Tanrı; evrenlerden oluşan bedeninde enerji dönüşümüne uğratır. Ya da sindirir. Ardından nasıl ürediği sorusu akla gelir. Büyük patlamalar yolu ile ürer. Her büyük patlama canlıların var olabileceği evrenler yaratır. Evrim kurgusu ile bu rahimde (büyük patlama ortamı), tek hücreli canlıdan insana oradan tanrıya doğru pek çok canlı türü evrimleşir. Evrimleşme sırasındaki enerji dönüşüm sürecide ruhtur. Evrimleşme aşamasındaki ölümler, dönüşümlerse tanrının besin kaynağıdır. Hem çocuğunun yetişmesi aşamasındaki dönüşümlerden, ölümlerden beslenmiş olur. Hem de bu ölümler, dönüşüm, evrim yolu ile çocuğunu yetiştirmiş olur. Dolayısı ile Bizlerde tanrının rahimdeki çocukları oluruz. Yani bizim tanrımız bu şekilde düşünüldüğünde baba kavramına değil ana kavramına bağlı ve vahşi, tüm canlı ve cansızlar besini olduğu için kurbanlar verilmesi gereken, özelliklede enerji dönüşümünü hızlandırmak adına, insanın zayıf türlerinden kurbanlar verilmesi gereken bir Tanrı olarak ortaya çıkar. Nede olsa her kurban bizim rahimden çıkışımızı kolaylaştıracak bir adımdır. Enerji dönüşümüne bağlı tanrı ve sistem anlayışında ölüm kavramı da anlamını yitirir. Yerine enerji dönüşümünü hızlandırma, yavaşlatma kavramı ortaya çıkar.
Pek çok şey düşünmekle birlikte gök tanrı inancını diğer dinlere rakip ve üstün duruma getirecek günümüz şartlarına uygun, mantıklı bir düzenleme için soru ve önerilerinizi bekliyorum.
Bu başlık altında bir yerlere varana kadar denemeye devam edeceğim. Tartışarak ve sorularla bir yerlere varmak kolaylaşır. Bunun için konu olarak açıyorum.
önder Çevrimdışı