|
Öncelikle esenlikler diliyorum kandaşlarım.Uzun süredir takip ediyorum siteyi yazı yazma fırsatım olmadı herneyse konuya giriyim k.rtler fars-arap kırmasıdır muhtemelen aslında farstaa fars değil hatırlarsanız büyük iskender girince perslere bi baştan bi başa pers topraklarını alınca helen kültürü yaymak için yanında gelen erkeklerle pers kızları evlendirdi sonuçta binlerce kırma ortaya çıktı bilirsiniz kırmalar genelde kötü özellikleri kendinde toplar herneyse bu pers-yunan çocukları helen kültüründe yoğruldu islamiyetle beraber araplarla etkileşimlerle arap fetihleriyle karşı karşıya kaldılar araplaştılar 600 yıl arap hakimiyetinde kaldılar çevresindeki her toplumla etkileşen bu yarım yamalak kavim Türk göçüyle yine esir kaldı arada devletler kurdular ama pek bi başarı gösteremediler Moğollar Timur derken iyice cılkı çıktı coğrafyasının boşlukta safevi devletini kurdular ama öyle bi hale gelmişlerdi ki çorba gibi karmakarışık çok karışan çok kötü özelliği kendinde toplar birde bunun kırmasını düşünemiyorum.Şimdi ne üdüğü belirsiz halkını topluluğunu bağımsız yapmaya çalışan kürt liderler var.Daha tarihte tozu olmayan bir sürü (bu en doğrusu oldu) nerde görülmüş tarihi titreten ırktan 1 karış toprak alsın ya bir topluluğun kırması olarak yaşamaktansa ölsünler daha iyi ne kadar istikrarlı bir sürü tipleri benzeşmiyor bile biri yuvarlak kafalı biri kalın kaşlı biri uzun kafalı tarifsiz ırk olamaz k.rtlerde bir sürü kadar tarihe sahip olamaz
|