Tekil İleti gösterimi
Alt 21.11.2007, 20:50   #3 (İleti Bağlantısı)
Ankara
Türkçü

İletiler: 57
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bu almanlardan, vakıflarından, şerefsizliklerinden bahsedilince aklıma hemen Necip Hablemitoğlu geliyor. Hatta benim için dönüm noktasıydı Bergama Dosyası adlı kitabı. almanların şerefsizliklerini ilk o kitaptan öğrenmiştim. Ama okuduktan sonra sinirden kuduracaktım neredeyse, öyle tuzaklara düşürmüşler ki bizi, öyle göremeden hareket etmişiz ki...
Adamlar geliyor buraya, Bergama yakınlarındaki köyleri araştırıyor, Alevi köyleri buluyor, onların daha ılımlı havasından faydalanıp, sahte yalan yanlış raporlarla çevrecilik krizi yaratıyor, köylüler yürüyüşler yapıyor, söylentiler yayıyor(öyle ki Bergama'da kullanılacak siyanürden yunanistan bile etkileniyormuş(!) ), alakasız şekilde alman turistler çıplak ayakla protesto yürüyüşü yapıyor, siyanür diyor(yanlış hatırlamıyorsam en büyük 2. siyanür fabrikası almanyada)...mahkeme sonuçlanıyor: siyasi kararlar, altın üretimi iptal ediliyor(kitabın ekinde Tübitak'ın siyanürle ilgili olumlu teknik raporları bile var!). Türkiye altın üretmiyor ve yurtdışından yıllık 2 milyar dolarlık altın almaya devam. almanyadan alıyoruz tabi ki.
Gerçi burada vatandaşı suçlamak yersiz olur. O kadar yanlış bilgilendirmeye, vakiflara, yalan istihbarata karşı vatandaşın korunması gerekiyordu.
Ankara Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla