Alıntı:
Bamsı-beyrek´adlı üyeden Alıntı
Tarkan soydaşımın alıntıladığı haberi ben de okudum...Yine de bu haberde dahi kuşkucu olmak gerektiğini biliyorum..Bu kanıt bilimsel bir konseyde ele alınıp tartışılmadığı sürece bilimsel olrak bir şey ifade etmez..Bilimde %100 doğruluk olmaz..Bu demek değildir ki , bu yanlştır..Yani , sorgulanacak ve araştırılacak şeylerin sayısı artar bu kalıntılarla..
Haber büyük ihtimalle doğrudur , ancak temkinli olmakta fayda vardır...Yoksa körü körüne inanmakla eşdeğer olacaktır...
Gök Yeleli Bozkurt soydaşımın getirdiği eleştiriye şu yönden katılmıyorum; evrim kuramının temellerini , doğal seçilim yasasıyla ortaya atan elbetteki Drwin olmasına rağmaen , Darwinin de içinden çıkamadığı sorunlar vardı..Çünkü o günkü teknoloji moleküler düzeyde evrime cevap veremiyordu..Yüksek kabiliyetli mikroskopların geliştirilmesi sayesinde evrim olgusunu çok yüksek oranda destekleyen bulgulara ulaşıldı..Zaten bu buluşlardan sonra , dini araç olarak kullanan soytarıların nemaları ellerinden gideceğini düşünerek , Darwin e saldırmaya ,bu kuramı yanlışlama ve kötüleme siyasetini gütmeye başladılar..
Darwinin Türk düşmanı olmadığını söylediği sözün çevirisinde saptırma yapıldığını biliyoruz..Ayrıca dünya üzerinde , Avrupalı olup da Türk düşmanı olmayan insan sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır..
Bir insan TÜRK düşmanı dahi olsa-ki böyle bir şey Nurcuların uydurmasıdır- yaptığı araştırma neticesinde tüm canlıların oldukları gibi yaratılmadıklarını ,belli evrimsel aşamalardan geçip çestli özellikler aldıklarını söylemek ve bugün bunların tek tek ıspat olması iki ayrı şeydir..
Burda tartışmamız gereken Darwinin Türkler hakkında söyledikleri değil , onun dinlerin temelini oluşturan yaratılış teorisini yerle bir eden kuramıdır..
Yaratılış hakkında gerçeğe uygun hiç bir bulgu olmamasına rağmen , evrim kuramıyla ilgili tonlarca kanıt vardır....
Darwini sevmiyor isek=Evrim kuramını red etmeli olmamalıdır...
|
Türkçülük bir din değildir ama bir inanıştır. Türkçülük, Türk milletinin üstünlüğüne ve bu dünyadaki misyonuna inanmayı gerektirir. Öbür türlü Türkçü olmayı kendince bir açıklama getiremezsin.
Materyalizmin sonunda her insanın sürükleneceği yer
''Bütün insanların atası aynıdır, dolayısıyla ırklar arası ayrım gereksizdir'' düşüncesidir. Bu yüzden bazı yerlerde kendi savunduğun düşünce sistemiyle çelişiyorsun. Ayrıca evrenin tesadüf sonucu oluştuğunu savunmak da dogmatik bir düşüncedir.
Karşıt düşüncelere tezini sunacaksan bunu karşıt düşüncenin yöntemleriyle yapmamanı tavsiye ederim.