Alıntı:
Bamsı-beyrek adlı Üyeden Alıntı
Svgili BALBAL soydaşım;
Bir kere şunu belirtmekte fayda var ki ; ırklar BEYAZ IRK , SİYAH IRK , SARI IRK olarak ayrılır..
Türkler beyaz ırkın Türk soyuna mensuptur..Türkler kanlarındaki üstün nitelikler sebebiyle , üstünlük şerefini hakederler..
Türkler isimlerindeki Türk kelimesi sebebiyle bu üstünlüğü almamışlardır..
Türk kelimesine bu üstünlüğü veren bu soya sahip insanların genetik olarak sahip oldukları karakter, duygu , düşünce birkimidir..
İnsanların atasının birliğinden ziyade , genlerinin almış olduğu özelliklere bakmak gerekir...
İnsan da canlılar dünyasında bir türdür..Bir tür içinde bile üstünlükleri fazla olan ırklr vardır..Benim söylemek istediğim ; bizler aynı türün üstünlükleri daha fazla olan ırkıyız...
Ona bakarsanız , kutsal sanlan kitaplarda Adem ve Havvdan türediğimizi zırvlar ...
Bilmiyorum bu konuya ne kadar vakıfsınız ancak evrim ve varoluş soyculuğa engel değil , destekleyen bir argumandır....
|
Sizin savunduğunuz ideolojiye Türkçülük demek doğru olmaz. Buna '' pragmatik Bamsıbeyrekizm '' ya da herhangi bir ad koyabiliriz ama Türkçülük olmadığı aşikar. Çünkü yaklaşımınız:
''Soyculuk yapmak yararlıdır bu yüzden Türkçüyüm.'' şeklindedir. Sizin gibi düşünen insanlar tarihi değiştirebilecek konumda olamazlar. Çünkü varlık ile yokluk arasındaki sınıra çok mantıklı yaklaşırlar. Sizin bizimle tanışma ihtiyacı duymamanızı, uzaktan seyretmenizi buna bağlıyorum. Çünkü bir risk söz konusudur ve bu riske girmek için inanç gereklidir.
Dikkat ederseniz son iki iletimin evrimle, dinlerle, Adem Havvayla pek bir ilgisi yok. Benim eleştirim ''Hayatın anlamı nedir?'' gibi temel felsefik sorularda. Cevabınızı da buna göre verirseniz zaman kaybetmeyiz. Tanrı'nın varlığı gibi kanıtlanamayacak şeylerin tartışılmasını zaman kaybı olarak görüyorum. Ben de bu konuda sizin kadar pragmatiğim.