Tekil İleti gösterimi
Alt 14.12.2007, 03:12   #13 (İleti Bağlantısı)
İLBİLGE
Yeni Üye

İLBİLGE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 23
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Medya özellikle çocuklar üzerinde inanılmaz derecede etkili. Bilinçsiz yetişkinlerin düşüncelerini bile arzu ettiği şekilde biçimledirebildiğine göre, kim bilir çocukların düşünce dünyası böyle bir ortamda nasıl oluşuyor.
Mulan filmi iğrençti, ben de izledim ve fazlasıyla gerildim. Evi aradım; 11 yaşındaki küçük kardeşim de izlemiş.

Kardeşimin Türklüğüne yakışır bir Türk gibi hissetmesi için uğraşıyorum. Ama ailenin yönlendirmesi günümüz çocuklarında o kadar etkili değil. Örneğin kardeşim yüzüklerin efendisi serisini çok seviyor, kitaplarını da okudu. sürekli bilgisayar oyunları vs. ile batı kültürüne maruz kalıyor. Ben de ona Türk kültürünü sevdirmek için batı kültüründen yararlandım. Yüzüklerin efendisindeki rohanlıların Türkleri anlattığını söyledim. Bu yüzden atlı göçebe olduklarını, soylu kadınlarının savaştıklarını söyledim. Ama iyi anlatamamışlar, kadınlarını çok pısırık göstermişler dedim. Bundan sonra yüzüklerin efendisi hayranı olan kardeşimin Türk kültürüne ilgisi çok arttı.
Çok ısrarlarıma rağmen okuması için razı edemediğim Bozkurtların Ölümü'nü okuyacağına söz verdi.
İşte bu da benim böyle bir anım. Yemi yetişen nesilin iyi Türkçüler olmasına çok ihtiyacımız var; medyadaki ve küresel kültürdeki yanlış etkiye sebep olabilecek unsurları kendi leyhimize çevirmenin yollarını bulmalıyız.
İLBİLGE Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla