Tekil İleti gösterimi
Alt 24.12.2007, 21:45   #2 (İleti Bağlantısı)
Gök Yeleli Bozkurt
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,389
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kıtay Türk kardeşim,

Adsl Arıza Bildirimi için 444 0 375 nulu telefonu aradın mı?

1- Öncelikle, telekomdan kaynaklanan bir sorun olup olmadığını doğrula

2- Ondan sonra telefon hattını gözden geçir. Telefonla konuşurken arka planda bir cızırtı duyuyorsan, telefon kablosunu değiştirmen gerekir. Çünkü telefon kablosunda var olan küçük bir zedelenme de bağlantının aralıklarla kesilmesine neden olmaktadır.

3- Xp işletim sisteminde "Bağlantı Sorun Gidericisi" vardır.

Aşağıda kırmızı renk ile çerçevelenmiş yerlere girip, bağlantını sınayabilirsin. Ben örneğin, senin karşılaştığın sorunla birkaç kez karşılaştığımda bağlantı sorununu bu yolla giderdim.

4- Bu ilk üç işlemi yapmana rağmen bağlantı sorunu hala devam ediyorsa, o zaman Denetim Masası >> Performans ve Bakım >> Sistem >> Donanım >> Aygıt Yöneticisi yolunu izleyerek, modemin sürücünü kaldırıp Bs'ni yeniden başlatacaksın. Bilgisayar yeniden başladığında modem sürücüsü yeniden yüklenmiş olacaktır. Bu işlem sırasında modem sürücüsünün Cd'si gerekebilir.

Tüm bu işlemleri yapmana rağmen bağlantı sorunun hala düzelmediyse hemen Bs'ni kucaklayıp evinin önünden geçen ilk kürdün kafasına balkondan veya pencereden aşağı atıyorsun ki bari Bs bir işe yaramış olsun.

Şaka bir yana, bu işlemleri yapmana rağmen sorun düzelmiyorsa o zaman da telekomdan veya modemini aldığın yerden bir teknisyen çağırman gerekecektir.