Konu: Truva...
Tekil İleti gösterimi
Alt 25.12.2007, 23:47   #10 (İleti Bağlantısı)
kugu beyi
Yeni Üye

kugu beyi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 28
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kestirip atmamalıyız...

Alıntı:
ucogul adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Belki sizin de kulanığınıza çalınmıştır. Uzun zamandır bir safsata var. Umursamadığım bu safsatasına ne yazık ki bazılarının inandığını görünce konuyu burda paylaşma ihtiyacı duydum.

Kısacası diyor ki; "O dönemde pek çok kişi tarafından kabul edilen bir teoride, Türkler aslen Troyalı savı öne sürülmüş. Adları, Troya düştükten sonra Asya'nın içlerine kaçan Troyalı generallerden Turkus'tan geliyormuş. Binlerce yıl Asya'da kalan Türkler, Troya yenilgisinin öcünü almak için geri gelmişler."

Hatta bu savında Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet'in, Dumlupınar'dan sonra Atatürk'ün, İstanbul'un fethinden sonra Fatih'in "Truva'nın öcünü aldık" sözlerini öne sürüyor.

Avrupa'lı olmak özentisi mi yoksa daha başka niyetlimi olduğunu anlayamadığım bu konu; sanıyorum ki ortaçağda Türklerin başarılarını yine kendi ırklarına mâl etmek isteyen papalık tarafından ortodox Bizansı da karşısına alan bir politika olarak propaganda malzemesi edilmiş.(1453'te İstanbul'un muhasarası sırasında kentte bulunan Kardinal İsidore yazdığı bir mektupta Sultan İkinci Mehmet'ten 'Troyalıların Prensi' şeklinde söz etmiş. (Kaynak: Terence Spencer, 'Turks and Trojans in the Renaissance') )

Ben bunun Türklük bilincini zayıflattığını ve bir şekilde karşı propaganda yapılması gereken konular arasında olduğunu düşünüyorum.

Esenlikler dilerim...
Şüphesiz bu konuda çok değişik kaynak ve araştırmalar vardır..Bir kere dil bilimi açısından bakmak gerekir...Bu açıdan Truvalılar neden Turkovalılar olmasın?..
Neden eski yunanlılar, italya da yasayan etruskler'e ''Turaniler'' diyorlardı?..
Biz kocaman dev gibi ,asırlık çınar gibi bir milletiz...Bize haksızlık etmeyin...Pek doğal olarak bizim ulusumuzun bir koluda mö 1200 lerde Çanakkale cıvarında hüküm sürmüş olabilir..O savaşta kimse kimseyi yenmedi ki... savas 12 yıl sürdü...iki tarafta savastan sonra bir asır kendine gelemedi,köy hayatına döndü...
Bu fikre soğuk bakan birisi, Finlerin de Türk asıllı olabileceğine ihtimal vermez..Macarları da ihtimal dışı görür...
Korkmayın avrupalının kurnaz fikirleri bizim büyüklüğümüz karşısında yalçın kayalıklara çarpmış gibi parçalanır..
Esenlikler..
kugu beyi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla