Tekil İleti gösterimi
Alt 26.12.2007, 01:07   #1 (İleti Bağlantısı)
İlteriş Kağan
Türkçü

İletiler: 261
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Osmanlı torunu sarko

Türkiye’nin Avrupalı olmadığını iddia ederek AB üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye bir itiraz da Fransız tarihçi ve felsefeci Olivier Chartier’den geldi.

Galatasaray Lisesi ve üniversitesinde ders veren Chartier yayınladığı makalede Sarkozy’nin anne tarafının Selanikli bir "Yahudi" ailesine mensup olduğunu, Sarkozy’nin bir "Osmanlı torunu" olduğunu hatırlattı ve "Ailesinin bir bölümünün sığındığı toprakların Avrupalı olmadığı, üç nesil sonra torun Nicolas Sarkozy tarafından iddia ediliyor" diye yazdı. Sarkozy’nin seçim kampanyasında "Ben Selanikli bir Yahudi’nin torunuyum" dediğini hatırlatan Chartier, "Biz, küçük Asya, Kapadokya ya da Polonya muslukçularından korkanların değil, Sarkozy’nin dedelerinin Avrupa’sını tercih ediyoruz" diye yazdı.

Sarkozy’nin anne tarafından olan dedesi Benedict Mallah’ın, Osmanlıların kucak açtığı Sefarad Yahudilerinden olduğunu belirten Chartier, dedesinin kuzeni olan Ascher Mallah’ın da 1900’da Galatasaray Lisesi’nden mezun olduğunu yazdı. Ascher Mallah’ın 14 Temmuz 1900’de, "Ascher Mallah Effendi" adıyla Konstantinopolis Osmanlı Eğitim Bakanlığı’ndan diploma aldığı ortaya çıktı.

İşte memalik-i osmaniyye nin bir marifeti daha.
Sen hükümranlık kurduğun topraklarda yayılmacılık yapmayıp;
Senin dinine , yaşamına karışmıyorum dersen;
Kilisenin yanına cami yapıp kardeşlik davası güdersen ;
Hiçbir yere varamazsın ve zarara uğrarsın.
Yüzyıllardır osmanlı egemenliğinde yaşayan cezayir halkı TÜRKÇE bilmezken;
Herkes çatır çatır şimdi fransızca konuşuyor.
Bu sadece bir örnek tabii.

Bu konuda neyi öğrenmiş olduk?
Kanuni nin fransaya verdiği kapütilasyonların zararlarının günümüze kadar ulaşabileceğini hep birlikte görmüş olduk.
O zaman nedir bu azınlık sevgisi?
Kardeşlik safsatası?
Halkların kardeşliği(salaklığı)?
İlteriş Kağan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla