|
Yorum yapılmadığına göre pek ilgi çekmedi sanırım konu ama inceleyin lütfen. Eğer bu sayfada yazanlar doğruysa(ki ben doğru olduğunu düşünüyorum), bor konusunda da aynı Sn. Hablemitoğlu'nun Bergama Dosyası'nda altın madenleri ile ilgili ortaya çıkardığı tuzakların aynısına bor madeninde de düşüyoruz demektir.
Çünkü arada bir yayılan 'milli' duruş görünümündeki e-postalar veya iletilerle sağlanmak istenilen 'şu an ki durumun korunması, yani hiç bir şekilde bor madenleriyle ilgili çalışma yapılmaması'.
Ancak bağlantı adresindeki belgelere göre o 'milli duruş' sadece bizim zararımıza. Nedeni de bor ne araç yakıtı, ne de süper-hammadde gibi üstün özelliklere sahip bir maden. Onu önemli yapan nokta ise tüm madenin eti-borax adlı yabancı menşeili bir şirket tarafından üretiliyor olması, eti maden tarafından satılıyor olması ve hiçbir YERLİ ÜRETİCİYE SATILAMIYOR olması. Genelde deterjan ve benzeri ürünlerin hammaddesi olan boru önce eti-borax çıkartıyor, işliyor, sonra yabancı firmalara, yurtdışına satıyor onlar da hammadde olarak kullanıyor. Türkiye'de herhangi bir girişimci bor ihtiyacı olan bir üretim yapmak istese bor madenini yurtdışından alması gerekiyor.
|