Tekil İleti gösterimi
Alt 02.01.2008, 21:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Kırımlı16
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Kırımlı16 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 10
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Enstrüman Türkçe karşılığı çalgısaldır, Sentezin ise karışımdır. (Bilginize)
Tayyip'in teröristlere ne biçim yaklaştığını zaten biliyoruz. Türkçe'yi nerde nasıl kullanacağından da bir haber ...

Örütbağ(İnternet)'te bana o tip konuşanlara " benimle Türkçe konuş , Turkche değil " savını kullanıyorum. Kültür, toplumların yaşayış biçimidir.
Bir toplum ancak kültürüyle var olabilir.
Dil bu değerlerin en önemlilerindendir. Ancak son yıllarda Türkçemiz büyük sancılar çekiyor...

Genç kuşağın söyleşilerine kulak verelim. Neredeyse ünlü harflerle iletişim kuruyor ve doğru dürüst boğumlama yapmıyorlar. Üstelik bu anlamsızlık içinde birbirlerini de anlayabiliyorlar. Yazı dilindeki dilbilgisi
kullanımı zaten içler acısı.Peki biz nasıl bu duruma geldik?

Harf(Yazaç) devrimi yapılmış ve ulusumuz daha çağdaş ve sade bir dille yaşamaya alıştırılmaya çalışılırken günümüzde yabancı sözcük kullanma isteği nedeniyle toplum Türkçeyi unutmuş durumda.
Bunun sorumlusu kim? Neden böyle olduk?

İşte bu sorunun cevabı bana göre bir savaş politikası gibi geliyor.
Türkçeyi koruyalım tavsiyesini (Öğütleme, salık verme)
yaparken bile tam olarak Türkçe yazamadım dikkat ederseniz. Kullandığımız sözcüklere o kadar alıştık ki
bize tuhaf gelmiyor artık.

Başlarken belirttiğim gibi bir toplum kültürüyle var olur. Başta dilimiz olmak üzere; sanatımız, müziğimiz de tehlike altında. Birileri bizi biz olmaktan uzaklaştırıyor.Yetişen genç nesil gittikçe kültürel değerlerimizden uzaklaşıyor. Bir şeyler yapmalı ve buna engel olmalıyız. Bunun tersi durumda kimlik olarak bir yok oluş kaçınılmaz olacaktır. Ey Türk ! Uyan topla, tüfekle ele geçiremediklerini , kültürümüze sırt çevirerek teslim etmeyelim ...

Tanrı Türk'ü Korusun.
Kırımlı16 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla