Tekil İleti gösterimi
Alt 03.01.2008, 17:35   #12 (İleti Bağlantısı)
Kür Şad
Türkçü

İletiler: 207
Kür Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
GÜLER TÜRK´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İnönü'nün toprak reformuna dair kayda değer bir çalışması var mıdır? Ben elimdeki iktisadi kaynaklarda konuyla ilgili bir çaba göremedim. Hatam varsa lütfen düzeltin.
2008 yılı bütçesinde iç kaynak kullanımı maskesi altında 155 milyon YTL'lik bir iç borçlanmaya gidiliyor. Bu Türkiye iktisat tarihinde bir ilktir.
Sizinde verdiğiniz doğru verilerin ışığında anayasamızın sosyal devlet ilkesi ihlal edilmektedir.
Sanki bir depremin tersini yaşıyormuş gibiyiz. Önceden artçı sarsıntıları yaşıyoruz.
Haklı çıkmaktan değilde haklı olduğumun anlaşılmamasından yoruldum.
Değerli Güler Türk, doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda benim de elimde ciddî bir kaynak yok. O dönemde bulunmuş bazı yazarlara göre İnönü toprak reformunu tamamlamayı düşünmüş fakat başarılı olamamış.

Türkiye'de siyâseti kullanarak haksız servet edinenler, hortumcular, hırsızlar, yetim hakkına el uzatan şerefsizler, alçak para baronları, etnik döküntü ağalar, Türk düşmanı işbirlikçi holdingler var oldukça Türkiye'nin sosyal devlet olması mümkün değildir. Bana göre ilk adım siyâset sayesinde kendine haksız kazanç sağlayan namussuzların derdest edilmesidir. Bu gerçekleştirilmeden Türkiye'nin ne bağımsızlığından, ne kalkınabilmesinden, ne de sosyal devlet olma idealinden bahsedebiliriz.

Türkiye'de yoksulluk sınırında yaşayan en az 30 milyon insan var. Fakat Başbakan, ülkede yeşil kartlıların sayısı arttı (adamın evi, arabası, dairesi olduğu hâlde veya kürt doymazlığı ve hırsızlığıyla sahtekârlık yaparak yeşil kart aldığını bilmiyor herhâlde…), yoksulluk yardımı alanların çoğaldı diye sevinebiliyor… Sefâleti önlemek yerine, yoksul sayısına sevinen bir Başbakan… Ne demek lâzım bilmiyorum…
Kür Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla