Alıntı:
BÖRTEÇİNE TURAN adlı üyeden Alıntı
Sayın Türkçü kardeşlerim.
Ensar Öğüt denilen ......,eski tikkoculardan aslen melez tamamen ......,hiç bir niteliği olmayan bir siyasetçidir.Türkiye'nin yüzde 80'i kürttür açıklaması doğru mu bilmem ama bunu umursamak bile bir gaflettir bence...
Yalnız biz Türkçülerin şehir milliyetçiliğine dönüşen önyargılı çıkışları herşeyden önce bize zarar verir.
Ben aslen Ardahanlı'yım yerliyim ve bütün yerliler gibi ben de Ahıska kökenliyim.Posof yerlileri dışında Ardahanlı yerliler Ahıska kökenli olmalarını pek önemsemezler.Çünkü ARdahanlılar milliyetten çok geçim derdine düşmüşlerdir.Ayrıca yerlilerin k.rtlerle hiç bir yakınlığı da yoktur,biraz araştırmacı olsanız bunu bilirsiniz.
Gel gelelim Ardahan'daki k.rt nüfusuna.Ardahan'ın nüfusunun ne yüzde 90'ı Türktür,ne de yüzde 90 k.rtttür.Ardahan'ın yaklaşık yüzde 30-35 civarı gayri Türktür.Ayrıca emin olunuz ki Ardahan Doğu Anadolu'nun Erzurumla birlikte en Türk ilidir.Çok farklı Türk kolları ve Kars kadar olmasa da bir çok farklı kol ve bir çok farklı millet mevcuttur.
Avşar k.rtleri(!)böyle bir tabir kullanılması çok yanlıştır.Ardahan'dabundan 150-200 sene öncesine kadar k.rt ve zaza nüfusu yoktu.Zaten k.rtlerin Zagros kökenli olduğu bellidir.Hülya Avşarın köyü de olarak bilinen hasköylü k.rtler melezdirler.Uzunyayla Avşarları olarak bilinen burdaki yörükler k.rtlerle karışmıştırlar.Ayrıca biliniz,Ardahan'ın merkez ve çoğunluğu da göle ilçesinde olmak üzere 30-40 bin kadar k.rt vardır.
Türkiye'de nerelerde hangi Türk boyları vardır:
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC..._etnik_gruplar
|
İlk öncelikle burada asla şehircilik veya hemşericilik yapılmaz bunu iyi bellemelisin.Bak ne tesadüf bende Posofluyum ama kendinin bazı şeyleri bilmeden araştırmadan ahkam kesmen beni çok sinirlendiriyor.Posofta Ahıska Türkü olduğunu bilenler ve önemseyenler kadar diğer ilçelerde de Ahıska Türkü olduklarını bilenler ve önemseyenler çoğunlukla ilk öncelikle burada gedik açılmaya başladı.
Ardahanın yüzde 30-35 gayri Türk dediğinde saçmaladığın iyice ayyuka çıkıyor.Bunu ispatlayamazsın çünkü masa başından cirit atıyorsun ve bu attığın ciritler hedefi tutmuyor.
Avşar k.rtlerini bana savunma onlar tam anlamıyla kaliteli birer soysuz köpektirler.Hülyada onlardandır onun amcaları bizim köylerimizden küçük başları çalıp merkezde kendi hayvanları diye satıyorlar sen neden bahsediyorsun bu işler masa başından olmaz gel bırakayım aralarına anla nasıl köpekler olduğunu.
Aciz vikipediadan örnek vermen beni şaşırtıyor.Bu adi siteden örnek veren biri bana ve kandaşlara Ardahanı öğretmesin.Benim 2 kuşak dedemi şehit eden köpekler avşarlardır sen neden bahsediyorsun.Bazı şeyler araştırarakta öğrenilmez birebir yaşamak lazım bazı olayları.