Tekil İleti gösterimi
Alt 06.02.2008, 14:58   #6 (İleti Bağlantısı)
OGEDAY
Karabudun'dan Birisi!

OGEDAY - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 144
OGEDAY Rss Beslemesi
Alıntı:
Kızıltuğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu kitabı uzun zaman önce duymuştum ama küçük bir yerdeydim sorduğumda bulamamıştım sonradan unuttum, hatırlatma için sağol.

Bu arada kitabı okuduysan eğer Atatürk'ün adnan menderes için "bu adamın kafası vurulur" diye bir söz ettiğini biliyorum, bu o kitapta yer alıyor mu? Eğer yer alıyorsa olay nasıl olmuş, yanıtlarsan sevinirim.

Hatırladığım kadarıyla Atatürk gezerken menderes'in odasını görüyor, içeri bakıp oda kimin diyor, Atatürk o zaman diyor ki "bu adamın kafası gider" ya da benzeri bir şey söylüyor.
Adnan Menderes ile bilgi yoktur ama kitapta Celal Bayar ile ilgili Atatürk'ün söylediği cümlerler vardır.

"Şayet bu memlekette bir gün kansız ihtilal olacaksa ve bu ihtilale biri liderlik edicekse,o adam Celal Bayar olacaktır."(Atatürk'ün Kehanetleri s.145)

Kansız ihtilalden kasıt burda 1950 den sonra,Atatürk devrimlerinden sapma göstererek kansız ihtilal olmuştur.Şeriatçi Tarikatların ortaya çıkması bu döneme rastlar...

GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN!
OGEDAY adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla