|
Bir eklemede benden olsun. Nevi şahsına münhasır! polemikçi köşe yazarı Perihan Mağden. Garip kadın Perihan 'Her Türk asker doğmaz.' başlıklı bir yazıyla halkı askerlikten soğutmak sebebiyle hakkında Genelkurmay Adli Müşavirliği'nce dava açılmıştı. Gelgelelim şehit annelerinin de tepkisini çeken sözde yazar aklanmıştı.
Çok bilmiş Atatürk düşmanı yazar azılı bir türban savunucusu. Köşe yazısında konuya özetle şöyle değiniyor:
"Döndüm ki Memleket Sathı, türbana kilitlenmiş. Yaratıcılıkta Sinir Tanımayan İzmirli Miting Kadınlar, kara çarşaflar filan yakmışlar bidonlarda, ofisboylarının yardımıyla. (Kendileri ateş yakmayı -fırın değilse- bilmezler.)"
Ana Haber'de İzmir'in kadınları, yeniden demonstrasyon! monstrasyon! Karşımdaydılar salonumda. Suni/deri/siyah/korkunç bir şapkalı hanım, rujunu taşırmış dudaklarından elindeki kâğıttan 'Pitipiti Kemalistiz' mevzulu olsa gerek, kompozisyon ödevini okuyordu.
"Anne ben barbar mıyım?" diye bir kitabı var Laleciğimin. "Evet sen barbarsın küçüğüm, barbar barbarsın adetlerinle, türbanınla." Kemalist 1 İzmirli Kadın bu cevabı verir mesela. Ben veremiyorum.
Veremezsin. Dar bakışlı zihniyetin ve üç kelimelik hazinen buna engel. Arabistan'da yaz artık bence.(Tabiki yazabilirsen)