09.02.2008, 21:35
|
#50 (İleti Bağlantısı)
|
|
ırkçı
İletiler: 201
|
Alıntı:
BÖRTEÇİNE TURAN adlı üyeden Alıntı
Bu şekilde ters cevap vermen doğru değil,kardeşim.Lakin benim tahamül çerçevem Türkçü fikirdekileri kapsar,bu nedenle yine de saygı duyuyorum.
Bu senin görüşündür çünkü senin tanıdığın yerliler de buna fazlaca rastlamşsındır.Doğaldır,diyecek bi şeyim yok.Ama yerlilerde böyle bi genellemenin olması mümkün değildir.Öyle ki,ben doğduğum yerde Ardahan'ın Posof ilçesinde k.rtle evlenecek bi tek yerli tanımam  Ne terekemelerde ne de yerlilerde k.rtlere karşı özel bi yakınlaşma yoktur.Üzülerek söylüyorum alevi Türkmenlere k.rtlerden daha uzaktırlar,burası kesin.
Ama bahsettiğin şu konu önemli.Özellikle fazlaca k.rt tanıyan ve bir an olsun kültür kaynaşmasına uğramış Ardahanlılarda bir şehir içi enternasyonelizm oluştuğu söylenebilir.Bu bağlamda özellikle Göle ve Ardahan'da biraz daha azınlık kalmış yerliler k.rt kültürüne yakınlaşmıştırlar.
|
Çok bilmiş edasıyla yazıyorsun. Sonrada birileri bunu anlayacağın dilde düzeltince verilen cevabın uslubunu doğru bulmuyorsun..!!!
Ne yapalım şimdi ? yerlilerde (%70-80) ırk-milliyet bilinci yok olduğu halde, sırf senin tatmin olman için var mı diyelim ?
Entegrasyon demek istedin herhalde ! işte o olay yerlilerde daha fazla kürtlerle, Terekemelerle Azeri Türklerine nazaran...
|