Tekil İleti gösterimi
Alt 15.02.2008, 13:58   #7 (İleti Bağlantısı)
Güntülü
Türkçü

İletiler: 380
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Sayın Buğra Şad ben daha önce de kanarya besliyordum. Bi gün babam eve kanaryaya meraklıyım diyen birini getirmiş benim kuşlarımı göstermeye. Eve geldiğimde bütün kuşlarım kafeslerin dibinde yatıyorlardı. Ondan sonra çok üzüldüm bi daha da almadım. Çok sevdiğim bi abim denizli horozlarına merak sarmış bende ona bir horozumu vermiştim. O da buna karşılık bana memleketinden güzel bi kanarya getirmiş. Geri çeviremedim aldım. Bu seferde tekrar yavru almak istiyorum. Daha evvel defalarca kere yavru çıkarmıştım; bu konuda hiç bir bilgim de yok. Kimileri şans diyor kimileri elinin uğuru var... Bilmiyorum ama hayvanlardan çok zahmet etmeden yavru çıkarabiliyorum. Mevsimi gelince kanarya kuluçkaya hazır hale geliyor bende yumurtalarını altına koyuyorum oda çıkarıyor. Hiç yatırıp da çıkaramadığım olmadı. Şimdi sadece iyi bi dişi kanaryaya ihtiyacım var o kadar.
Hint bülbülü dediğiniz kuşu hiç beslemedim. Hakkında en ufak bir bilgim yok. Evde de çok cins bir kanaryam var hiç bilmediğim bi kuşu eve getirip de onu gözden çıkarmak istemiyorum. Ayrıca söylediğiniz kuşu nerede bulabileceğimi de bilmiyorum, kuşcularda da hiç istediğim gibi kuş bulabileceğime inanmıyorum. Ben kuş beslemek değil; iyi cins bir kuş beslemek istiyorum. Bu sebeple kuşcudan hint bülbülü alsam soylu bi kuş olmayacak, sonra ben kıyıp birine veremem ölene kadar almasaydım diye pişman olurum üstelik öldükden sonra da yasını tutarım bu konuda huyum çok kötü. Cesaret edemiyorum. Ama tavsiyeniz için de çok teşekkür ederim.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla