|
Bu nasıl bir mantık, nasıl bir vicdandır? Bir hayvanı, sırf dişi olduğu için ölüme terk etmek hangi yüreğin içine sindirebileceği bir iştir? Sonra bu bilgisizliktir de; çünkü dişi köpeklerin erkeklerden daha yaman bekçiler olduğu aşikârdır. "Erkek köpek av için, dişi köpek ev için" sözü boşuna değildir. Aynı şekilde dişi kedilerin evlerine olan bağlılıkları teşbihlere konu olacak türdendir.
Sevgili Güntülü, anladığım kadarıyla sen de tıpkı benim gibi fanatik bir hayvanseversin. Tanrı zeval vermesin kedin, köpeğin ve kuşun var. Bunca hayvana bakıp ilgilenmek zordur. Sen bunu yaptığına göre hayvanlardan sıkılmayan, onları seven birisin. Bu gerçekten çok güzel. Kutluyorum seni.
Kedilere benim de ilgim artmıştı bir ara. Özellikle de siyam kedilerine merak sarmıştım. Görünüşleri çok hoşuma gitmişti, o yüzden bu ırka heveslenmiştim. Kediler, stres topu gibidir. İnsan onlarla oynadıkça tabiri caizse deşarj oluyor, rahatlıyor. Hele gelip sana sürtünerek mırıldaması insanı psikolojik olarak her dertten uzaklaştırıyor.
|