Tekil İleti gösterimi
Alt 21.02.2008, 12:27   #1 (İleti Bağlantısı)
Elteriş
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Atatürk'e sevgi ve saygi...

Dun sesli sohbet odamizda bu konuyu hararetle tartiştik. Bugun aşagida aktaracagim bu haberi okudum, ve bir daha milli onurumuzu ilgilendiren konularda toplum olarak ne kadar geriledigimizi vurgulama ihtiyaci duydum.

Fidel Castro'dan Atatürk'e övgü...
"Devrimci Kemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu. 1919'da Anadolu'dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun'a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana'ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık. Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk'ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun'la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. Ona ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın." Atatürk'e hayranlığını işte bu sözlerle dile getirdi Fidel Castro.

Dunyada son devrimci olarak anilan, tum Orta ve Guney Amerika kitasinin amerikan emperyalizmine karşi direniş simgesi haline gelmiş, kucucuk ada Kubanin son 50 yilinin devlet lideri Castro bile Ataturk'umuze hayran oldugunu ulu orta soyluyor, ama kurdugu Cumhuriyet sayesinde serbest ve ozgurce yaşaya bilen, her şeyin uzerine koyduklari din'lerinin butun vecibelerini de rahatca hayata gecirebilen "vatandaşlar" ise Ataturk'den nefret edebiliyor, ona kufur edebiliyor, heykellerini tahrip etme curetini gosterebiliyor ve dunya tarihince gorulmemiş onemlilikde devrimlerine karşi muhalefet edebiliyor.

Tek tek, bir biri ardinca, Ataturk devrimlerinin kazanimlari yok edilmeye calişiliyor. Ve toplum da bunu artik olagan karşiliyor, fikir pluralizmine bu olaylarin girdigi savunuluyor, buna itiraz eden kesim ise "paranoyak" olarak nitelendirilip, marjinal bir gurupmuş gibi takdim ediliyor. Her şey ne kadar ve nasil kolay degişebiliyormuş meger.

Yazik... tek kelime ile yazik.
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla