Alıntı:
Atlı´adlı üyeden Alıntı
Bu sadece Kıbrıs Türklerinde değil.Azerilerde de var bu.Benim Azeri asıllı bir piyano öğretmenim vardı,hep annemin yanında"Türk kadınları şöyle kötü giyinir,böyle kötü giyinir"diyip duruyordu.Kalkıp be kadın sen öz be öz oğuzsun Türk-Azeri ayrımı yapıp uyuz etme beni diyesim gelmişti.Kıbrıs'ta da öyle.Ama ona ilaveten şunu belirtmem lazım ben 3-4 yaşlarındayken Kıbrıs'a tatile gitmişiz.Babam bir Kıbrıslıya sormuş:"Biz Türklere niye o kadar düşmansınız?"Kıbrıslı:"Senin gibi Türk'e düşman değiliz.Gel sen burada dükkan aç lafımız yok.Ama sizden gelen ya p.zevenk ya mafya oluyor.Doğru düzgün adam gelmiyor ki!".
|
Bir kere "azeri" doğru bir ifade değildir. Bu ifade, Azerbaycan Türklerini farklı bir milletmişçesine göstermek için uydurulmuş bir terimdir. Onlar Azerbaycan Türk'üdür. Özbek Türk'ü, Kazak Türk'ü, Kırgız Türk'ü gibi. Bunlar hep aynı ırkın çeşitli boylarıdır. Gövdemiz Türklüktür.
Kıbrıs Türklerinin ve diğer Türk boylarının milli bilinçten uzaklaşmış olmalarının sebebi, uzun yıllar işgal altında kalmalarındandır. Eğer bizler, Türkçülük ve Turancılık fikrini hakkıyla yaşatıp tanıtabilirsek, kısa sürede işgal altındaki bu hâl sona erecek ve milli bilinç bütün Türk kardeşlerimizin özüne sinecektir.