Tekil İleti gösterimi
Alt 25.02.2008, 04:23   #390 (İleti Bağlantısı)
IRKÇI
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
PEÇENEK KURDU adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
BEN 1402 ANKARA'DA YAPILAN SAVAŞTAN SONRA (ÇUBUK OVASINDA OLMUŞ) PEÇENEKLERİN ANKARA'YI YURT EDİNDİKLERİNİ BİLİYORUM HATTA KIZILCAHAM'IN "PEÇENEK" DİYE BİR KÖYÜ DE VAR.PEÇENEK OLDUĞUMUZA ŞÜPHE YOK AMA BİR DE SENDEN DOĞRULAYALIM DEDİM BU BİRRRRR,
İKİNCİSİ ANKARA'NIN "SOLFASOL" SEMTİNDE HANGİ TÜRK BOYU BULUNUR?
Kendini Peçenek ilân etmişsin ama Peçenekler hakkında bilgin olduğunu sanmıyorum. Anadolu'daki Peçenekler'in tümü hıristiyan idi, müslüman olanları ise Balkanlar'da bulunuyordu. Kıpçaklar ile Peçenekler Bizans entrikaları sonucu 1053 yılında birbirleriyle savaştılar (Lavinyon Savaşı) ve Kıpçaklar'ın galibiyeti ile sonuçlanan bu savaşta Peçenekler'in büyük bir kısmı yok oldu. Kalan az sayıdaki Peçenek Ankara tarafına sürüldüler ve bahsettiğin Peçenek köyünü kurup yerleştiler. Fakat sonraki yıllarda, müslüman Anadolu'nun orta yerinde bir hıristiyan köyü bulunmasından rahatsız olan Osmanlı Devleti, Peçenek köyündeki eli silah tutan erkeklerin tümünü savaşlarda kasıtlı bir şekilde en ön saflara sürerek kırdırdı, erkeksiz kalan köye de civardaki müslüman köylerin köylülerini yerleştirerek Peçenekler'i eritti... Hülâsa, bugün Türkiye'de yüzde yüz safkan bir Peçenek'in var olması mümkün değildir.

Kusura bakma ama "Ankara'nın Solfasol semtinde hangi Türk boyu bulunur?" sorusu hayli komik olmuş. Eskiden bir köy olan Solfasol'un tek özelliği Hacı Bayram Veli'nin orada doğmuş olmasıdır. Bugün ise bir gecekondu semtidir ve her cinsten insan yaşamaktadır. Ankara pavyonlarında çalışan esmer tenli çalgıcıların neredeyse tamamının Solfasol'dan çıkmış olmasına bakılırsa, çingene nüfusu hayli yüksektir.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla