Kandaşım Tanrıdağı Yolcusu'nun açtığı başlıkla ilgili olmasına karşın, farklı bir kaç nokta üzerinde durmak istediğimden ayrı başlık açtım. "Din Kardeş" lerimizin zaten bize 1.Dünya savaşında ne yaptığını gördük ve halen de görüyoruz. o konuya girmeye gerek görmüyorum.
Değinmek istediğim konu terör örgütünün durumu. Gözlemlerime göre pkk ciddi anlamda çıkmazda ve ne yapacağını bilmiyor.
Kanıt-1
Tanrıdağı Yolcusu'nun açtığı konudaki elinde Kuran olan k.rt hakkında
26 Şubat 2008 Vatan gazetesinin birinci sayfa haberi
Alıntı:
|
DTP'nin Diyarbakır'daki mitinginde yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kürsüye önce elinde Kuran olan "Melle" denilen bir imam çıkardılar. İmam dini duygular üzerinden pkk propagandası yaptı. Ardından kürsüye leyla zana geldi. "Demokratik özerk k.rdistan istiyoruz" dedi, devletin çözüm için abdullah öcalan'la masaya oturması gerektiğini söyledi.
|
Çok önemli unutulan bir noktayı hatırlatmak istiyorum, bu Diyarbakır'daki eylem, bölücü bir pkk eylemiydi, ümmetçi, şeriat yanlısı bir grup yobazın "şeriat isteriz" haykırışları değil. Şöyle bir hatırlayalım, pkk kurucusu apo 1980lerde komunistlerden ayrılmıştı, ve yine komunistler gibi kurduğu pkk'yı da ateist yapmıştı, yani örgüt dinsizdir. Bu dinsiz örgüt, harekatı kınarken kürsüye elinde Kuran olan "Melle" denilen bir imam çıkarıyor ve dini duyguları sömürerek örgüt propagandası yapıyor.
Yani örgüt, çıkar sağlamak için siyasi amacının zıddı girişimlerde bulunuyor. Kuruluş amacı ile ters düşecek işler yapıyor.
Kanıt-2
Yine bir gazetede görmüştüm, ancak internetten sabah.com.tr'de de var
Demirtaş: Durdurun
Alıntı:
|
Demirtaş şöyle dedi: "... Halen geç değil, başka seçenekler var...'
|
Hali hazırda savunduğu yoldan dönmüş ve çaresiz kalmış bir izlenim veren örgüt, silahlı faaliyetlerin tamamında ağır zaiyat veriyor. Her ne kadar bizim askerimizin bir damla kanı, onların örgüt toplamının on katından daha değerli olsa da, operasyonlardaki öldürülen terörist sayısı küçümsenecek bir miktar değil. pkk pusu kuruyor, bizim 4 askerimizi şehit ediyor, ama 13-15 kayıp veriyor. Irak'a kara harekatında da durum farklı değil 230'a 8.
Elbette örgütün destekçileri yüzünden kökü kurumuyor ve bunu bitirmenin askeri yönü kadar siyasal ve özellikle ekonomik yönü üzerinde de düşünmek gerek.
Yine de zayıfladıklarını görmek insanı mutlu ediyor...
Tanrı Türk'ü korusun