Alıntı:
manas adlı üyeden Alıntı
12-Anadolu’nun kapısı ilk defa Malazgirt Savaşı sonunda Türklere açılmıştır.
13-Anadolu Miryakefalon Savaşı ile kesin yurt oldu.
Irktaşım bilgiler için sağol ancak bu iki maddeye kafam takıldı.Yazdığın bu maddeler bize hep kabul ettirilmeye çalışılan,orta okul ve lisede beyinlerimize işlenen tamamen ezber ve de Atatürk'ün Türk Tarih Tezi'nde anlattığı 'bizim çok eski çağlardan ve çok eski uygarlıklardan beri burda olduğumuz,Hitit ve Sümerliler'in Türk olduğunu ve Mısır uygarlığının temellerini yine Türklerin attığı ve daha birçok ilkleri Yüce Türk Irkı'nın meydana getirdiği' tezine ters düşen dış menşeli maddelerdir.
Bu konuda beni tekrar bilgilendirmeni isteyebilir miyim sizden.
Eleştirimi mazur görünüz.
Esenlikler dilerim.
|
Andam dediğin gibi benim yazdığım bilgi ile Başbuğ'un tezi çelişmektedir. Ben bu bilgileri öss'ye hazırlanan ırkdaşlarıma faydası olsun diye verdim. Malum öss ya da milli eğitim müfradatı Malazgirt Savaşı ile benim dediklerimi kabul etmektedir.
Ben dersleri işlerken öğrencilere önce öss'ye göre tarih konularını anlatır sonra ise kendi doğru bildiğim tarihi anlatırım.
En basit örnek "Atatürk öss sorularına göre ırkçı değildir derim fakat daha sonra Başbuğun bir çok sözünü söyler işte Başbuğ Atatürk'ün ırkçılığı derim.
Sanırım ifade edebildim durumu.
Esenlikler
TTK