Tekil İleti gösterimi
Alt 01.03.2008, 04:10   #398 (İleti Bağlantısı)
Balbal
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 919
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
berdem adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
merhabalar..başlığın tamamını okudum.konu oldukça ilgimi çekti.hatta bugün balbalın bahsettiği faruk sümer'in oğuzlar kitabını bir iki yere sordum ama baskısının tükendiğini söylediler...
babam tokatın zile ilçesinin kızılca köyünden, annem ise yine babamın köyüne cok yakın (ve akrabalığı olan köyler) yalınyazı (eski adı maşat hatta maşathöyük var burada) kasabasından.. şimdi kızılca köyü, atatürk mahallesi olarak yalınyazıya bağladılar..babam oğuz türkü olduğumuzu ve horasandan geldiğimizi söylüyor..ama bilgiler net değil ve boy hakkında bilgim yok.internette yaptığım araştırma da horasanda bir yer( yada emin değilim belki horasanın diğer adı) var masat diye. alakalı mı bilemiyorum. bu arada eğer yardımcı veri olacaksa aleviyim.....
bir de şunu kesinlikle belitmeden geçemeyeceğim. yanlış anlaşılmasın, niyetim Türkçülükle ilgili konuların konuşulduğu bir yerde mezhebimi ön plana çıkarmak değil, lakin pekçok yerde ötelenen alevilere bu sitede kan bağından kaynaklanan sıcaklık sergilenmesi, dışlanmaması; ümmetçiler tarafından (elbette türkçü olduğunu iddia eden ümmetçilerde dahil buna) özyurdumda her türlü kamu sınavlarının mülakatında sırf alevi olduğum için elendiğim şu sıralarda ilaç gibi geldi.
Kızılca köyü, Atatürk'ün de soyunun geldiği Kızıloğuzlara dayanır. Kızıloğuzlar, Bozok-Oğuz boylarının birçoğunun karışmasıyla oluşmuş bir Türkmen oymağıdır.