Tekil İleti gösterimi
Alt 01.03.2008, 09:29   #1 (İleti Bağlantısı)
genç bozkurt
Üyeliği iptal edilmiştir

genç bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 27
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Osmanlıcılık-Türkiyelicilik Üzerine

OSMANLILIK-TÜRKİYELİLİK ÜZERİNE
Dünkü Osmanlılık kavramı ile bugünkü Türkiyelilik kavramı birbirlerine ne kadar çok benziyor değil mi?Ortak noktaları çok fazla.İki düşünceyi savunanlar da Avrupa taraftarı,Türklüğün aleyhine olan her işte gönüllü yer alabilecek kimseler,toplumun ana unsuru-yani yönetici ve yürütücü unsuru-olan Türklerin zayıflamasına,yurdumuz içerisindeki gayri milli unsurların çıkardığı huzursuzluklara göz yumup,iç huzursuzluğu yok sayacak kadar vatan hainleri.
Osmanlılık düşüncesi tarih içerisinde neyi savundu?
Osmanlılık din,ırk ve dil ayrımı yapılmaksızın Osmanlı İmparatorluğu içerisindeki tüm unsurları eşit sayıyordu.Yani onlara göre arnavut,ulah,bulgar,yunan,arap yoktu.Sadece ırk çorbası Osmanlı milleti(!) vardı.
Ayrıca Osmanlıcılar günümüzdeki temsilcileri gibi devletin ana unsurunun"ben Türküm" demesine karşı çıkıyordu.Çünkü bu hareket Osmanlı ülkesi içerisindeki diğer unsurları gücendirirdi.Sonuçta bu saçma Osmanlılık düşüncesine kapılanlar "Türküm" diyemedi.Ama onların bu tavrı arnavutun "ben arnavutum",bulgarın "ben bulgarım",rumun "ben rumum" demesine engel olamadı.Bizim aptal Osmanlıcılarımız azınlık ayaklanmalarına karşı bugünkü safsatayı tekrarladılar:"Biz hepimiz kardeşiz,Türkle yunan arasında bir fark yoktur,Batı bize oyun oynuyor vb.".Silahlı mücadeleye geçen azınlıklara karşı bizim aptal Osmanlıcılar gülerle karşılık verdi.Güllelerle güller arasındaki çarpışmada kanca soysuz olan azınlıklar fikirce soysuz olan Osmanlıcılara üstün geldiler.Sonuçta azınlıklar alacaklarından çok daha fazla toprak koparmayı başardı.Bugün sahnelenen Türkiyelilik oyunu bu komedyanın ikinci perdesidir.
Kendi soyumuzu inkar edip yapay milletler oluşturmanın zararları tecrübeyle görülmüştür.Tarihi reddedip devlete başkaldıranları savunmak ve her ihanete uğradığında(görüşü çürütüldüğünde) yanılgıyı kabullenemeyip saçma Türkiyelilik görüşünü savunmak devletin ana unsuru Türkleri gücendirdiği gibi bize bir şey kazandırmaz.
Şunu unutmayalım:Türkiye halkı değil,Türk milletiyiz.Türklüğümüzü unutmayıp ona var gücümüzle sarılırsak her türlü güçlüğün üstesinden gelebiliriz.

genç bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla