Tekil İleti gösterimi
Alt 03.03.2008, 02:39   #10 (İleti Bağlantısı)
s.aybars
Atsızın Öğrencisi

s.aybars adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Aci fakak gercek olan sudur ki, Turkum diyipte, batiya ozenti duyan cok irzi kirik vardir.

Kendim yurt disin da yasayan bir Turk olarak, zaman zaman kendimi istemedigim kosular altin da bulabiliyorum. Fakat bunun farkin da olup kendi toresine ve kendi ahlaki durusunu sergileyen bir Turk olmam da Tanrinin bana bir lutfu olsa gerek diye dusniyorum. Demokrasi diyerek, aydin olmak adina kendi benligini, kendi kimligini redd eden okadar cok mahluk var ki, bunu sadece demokrasi ve yahut aydin olmak acisindan degil de, sirf ozenti diye yapanlarda mevcutdur.

Bulundgum yer itibari ile buna cok sahit oliyorum. Universitemdeki Turklerin ozentileri saymak ile bitmez. Bir kac kez aydinlatmak acisindan gorusdugum bir kac sahisa sormusdum; "Neden cok bol kiyatfetler giyiniyorsunuz, neden zenciler gibi gorunmeye calisiyorsunuz" sorusuna soyle bir cevap aldim; "Biz ozenmiyoruz ki, biz boyleyiz, bulundugunuz yere ayak uydurmak zorundasiniz, bunu zaten otomatikman yapip yasiyorsunuz" diye bir cevap aldim. Onlar ile konusduktan sonra kafalarin da buyuk soru isaretleri birakdigim bir gercek cunku bilgilenmek acisindan benimle cok sik irtibat kurmaya basladilar ve sorularin ardi arkasi kesilmedi. Kesilmiyor da.

Sanirim zaman ile bunu duzeltebiliriz. Bu ozentiyi yapanlarin buyuk sucu kanatimce ailelerindendir. Asil buyuk ozentiyi onlar yaptiklari icin cocuklarini "ne yaparsa yapsin, onun hayati" mantigi ile birakiyorlar. ama onlar yapiyor diye cocuklarinin yapmasi gerekmez.

Kiymetli Gok Yeleli buyugum, yazilarin bizim icin cok degerli.

TTK