Alıntı:
TürkAtlısı adlı üyeden Alıntı
Türkçü olmanın kriterinin Türk ırkının üstün olduğunu kabul etmek olduğunu belirlememe gerek olduğunu sanmıyorum.Neden olamıyacağını açıkladım ama hiç anlamamışsın.Sana türk musevi olamaz demedim.Türkçü musevi olamaz dedim.Bence kavram kargaşası yaşayan sensin yazdıklarımı bi kez daha anlamaya çalışarak oku lütfen.İnandıkları tevrat onların ırkını üstün ırk olarak görüyor , Türkleri değil! .Türkçü olan birinin ise Türk ırkından başka bir ırkın daha üstün olduğunu kabul etmesi imkansızdır.Anlamak zor olmasa gerek...
|
Eğer Türk soylu bir kişide ırk bilinci varsa ve Türk ırkının üstünlüğüne inanıyorsa, dinini de önplanda tutmuyorsa, musevi olup olmaması Türkçülüğüne engel teşkil etmez. Yani demek istediğim, bir Türk musevi olabilir ama sami ırkına değil de Türk ırkına sadıksa, pekala Türkçü olabilir, en azından Türkçü olma potansiyeli var. Hazar Türkleri'nin inançlarında çok fazla musevilikle ilgili elementler vardır, ama soylu Hazar Türkleri'ne yahudi diyemezsin, bu hiç doğru değil çünkü yahudi bir sami ırkıdır. Önceki iletimde, ben musevilik inancını benimsemiş Türklerin de olabileceğini söylemeye çalıştım ve örnek verdim. Orada amacım, sırf musevi diye Hazar Türkleri'ni Türk olarak görmeyen, veya aynı şekilde sırf Şaman inancını benimsedi diye bir Türk'ü, Türk kabul etmeyen, ümmetçilikle beyni sulanmışlara bir mesaj vermekti.