Alıntı:
selim pusat adlı üyeden Alıntı
Syn yönetici hasan hüseyin ismini sadece aleviler koymazlar hatta sünnilerin daha fazla koyduklarını biliyorum ben sünniyim ve çocuklarının adı hasan hüseyin olan çok akrabam var.Ne kadar dogru oldugunu bilmiyorum ama Ali Balseven'in sünni oldugunu TÜRKÇÜ olarak bildiğim bi abimden duymuştum saygılarımla...
|
Sünniler çocuklarına Hasan veya Hüseyin adlarından birini koyabilirler; mesela Sünni bir aileye mensup olan Atsız Ata'nın da ilk adı Hüseyin'dir. Fakat çocuğuna bu adların ikisini birden koyan kişiler genellikle Alevidir. Diğer çocuğuna da Ali adını koymuşsa, Alevi olduğuna kesin gözüyle bakılabilir.
Şia'daki 12 İmam kavramını internetten araştırıp öğrenebilirsiniz. 12 İmam'dan ilk ikisi olan Hasan ile Hüseyin'in Şiiler için özel bir anlamı ve değeri vardır.
"Türk Şiiliği" şeklinde tanımlayabileceğimiz Alevilik mezhebine bağlı olan kişilerin çocuklarına ad koyma konusunda nesilden nesile aktarılan bazı kuralları mevcuttur. Mesela bir Aleviyi kessen, doğrasan, öldürsen bile çocuğuna Osman adını koymaz çünkü Muhammed'in ölümünden sonra ilk halifenin Ali olması gerektiğine inanan Şiiler Osman'ı halife kabul etmezler ve sevmezler. Çocuğuna Hasan Hüseyin adını koymak ise Şii inancına göre çok hayırlı bir iştir. Fakat Sünnilikte böyle bir inanış yoktur.