Sizlerin de bildiği gibi Pardus işletim sistemi Tübitak tarafından Linux tabanına dayalı olarak geliştirilmiş ve ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.
RTE'nin ülkeyi yabancılara satma programı kapsamında, Bill Gates'in ağzını sulandıracak şekilde devletin bakanlıklara ait tüm alt yapısını oluşturacak veri bankalarının kullanımına yönelik işletim sistemi ihalesine girmesi için Türkiye'ye davet edilmiştir. Bill Gates de tüm şirinliği ile geldi ve ihalenin kendisine verilmesi durumunda okullara bilgisayar yardımında bulunacağını belirtti.
Bildiğiniz gibi Windows'da her ne kadar kişisel bilgiler kesinlikle hiç bir yere gönderilmeyecektir denilirse de bu büyük bir yalandır. Hatta bilgisayarınıza gizli servislerin istediği zaman ulaşabilmesini sağlamak için sanal portlar windows ile otomatik olarak gelir/yüklenir. Bu özel bilgilerin aktarılması ile ilgili olarak Alman Genel Kurmay Başkanlığı kendi incelemelerinden sonra windows'un gizlilik/istibarata karşı koyma açısından kendi Silahlı Kuvvetleri için tehdit oluşturduğunu tespit etmiştir. Windows kullanımını yasaklayarak tüm silahlı kuvvetleri birimlerinde Linux temelli kendi işletim sistemi pogramını kullanmaya karar vermiştir. İşte bizim çok değerli ve saygın bilim kuruluşumuz Tübitak'da bu ihtiyacı görmüş ve Türkler için, Türkiye için ilk Türk yapımı işletim sistemi programını yapmıştır.
Programı evdeki bilgisayarlarımdan birine ve iş yerindeki bilgisayarıma olmak üzere yükledim ve incelemeye başladım. Gördüm ki emekleme safhasında olmasına rağmen program çok başarılı ve birçok özelliği windows'dan kat kat iyi. Hatta yabancıların bile ilgisini çektiğini ve kullandığını görünce daha mutlu oldum.
Pardus, kullanımı son derece kolay ve içinde ilave birşey yüklemenize gerek bırakmadan her türlü aracı barındıran kullanışlı ve performanslı bir yazılım.
Pardus'u daha fazla övmek yerine kandaşlarımın bizzat kendilerinin görmesini tavsiye ediyor ve ücretsiz yükleme ve yardımcı olacak sitelerin adreslerini aşağıda veriyorum:
(Not: Bu arada müzik çalma programına ait ikon Bozkurt olarak sembolize edilmiş.)
Yüklemek ve bilgi sahibi olmak için:
:: Pardus :: TÜBİTAK/UEKAE ::
:: Pardus :: T�BİTAK/UEKAE ::