|
Ülkemiz Nato'ya dahil olduğunda zaten ordunun yüzde 90nını Natoya yani ABD ye teslim etmiştir farkında olmadan. Türk Ordusunda sadece Jandarma Komutanlığı Natoya dahil edilmemiştir diğer komutanlıkların dışında ve hatırlarsınız ABD güdümündeki siyasi iktidar geçtiğimiz sene Jandarma Genel Komutanı'nı MGK'dan (birilerinin emriyle) çıkarmak istedi ..Başaramadı ayrı .. Olayı idrak edelim diye verdim bu örneği.
Diyeceğim odur ki; Nato'dan çıkmadan , kendi silahımızı tankımızı topumuzu savaş uçağımızı bombamızı ... kendimiz üretemediğimiz her zaman ABD ye muhtacız.. K.Irakı vurduk nasıl vurduk ? ABD bombalarıyla.. Gün gelir kafası eser bomba satmaz.. Gün gelir bizim paramız olmaz.. Vesaire...
Hal böyle olunca ABD gir der gireriz çık der çıkarız...Bunu yazarken benim de içim acıyor ama gerçekleri dışlamamak gerek.. Ha burda mevcut Genelkurmayı suçlamıyorum bu noktaya çok uzun bir süreç sonucu geldik tohumlar Adnan Menderes tarafından atıldı.. Şimdi ABD meyvesini alıyor..
Genelkurmay Başkanı ben olsaydım veya bizlerden biri olsaydı (Otağı kastediyorm) yine bir şey değiştiremezdik.. Ne yapacaksın.. Tanklarımız alman piyadenin hemen hemen tüm silahları ABD falan filan bu liste çok uzar ve Askeri Gücün arkasında ekonomik destek olmadığı zaman sonuç bellidir : mağlubiyet..
|