Alıntı:
Karaton adlı üyeden Alıntı
Ülkemiz Nato'ya dahil olduğunda zaten ordunun yüzde 90nını Natoya yani ABD ye teslim etmiştir farkında olmadan. Türk Ordusunda sadece Jandarma Komutanlığı Natoya dahil edilmemiştir diğer komutanlıkların dışında ve hatırlarsınız ABD güdümündeki siyasi iktidar geçtiğimiz sene Jandarma Genel Komutanı'nı MGK'dan (birilerinin emriyle) çıkarmak istedi ..Başaramadı ayrı .. Olayı idrak edelim diye verdim bu örneği.
Diyeceğim odur ki; Nato'dan çıkmadan , kendi silahımızı tankımızı topumuzu savaş uçağımızı bombamızı ... kendimiz üretemediğimiz her zaman ABD ye muhtacız.. K.Irakı vurduk nasıl vurduk ? ABD bombalarıyla.. Gün gelir kafası eser bomba satmaz.. Gün gelir bizim paramız olmaz.. Vesaire...
Hal böyle olunca ABD gir der gireriz çık der çıkarız...Bunu yazarken benim de içim acıyor ama gerçekleri dışlamamak gerek.. Ha burda mevcut Genelkurmayı suçlamıyorum bu noktaya çok uzun bir süreç sonucu geldik tohumlar Adnan Menderes tarafından atıldı.. Şimdi ABD meyvesini alıyor..
|
Iyi aksamlar,
Bircok kandas gibi taktik bir cekilme oldugunu düsünerek umut ettim, bekledim, bekledim. Sonra aciklamalari okunca güzümden iki yas belirdi ve sinirden masayi yumruklayacak gibi oldum. Isten bir mola aldim, devlete calismis olan en yakin arkadasim olarak gördügüm bir büyügümü aradim, dedim ki "Kusura bakma bir Türk evladinin acisini seninle paylasmak mecburiyetindeyim." Anlattim bütün bu NATO, Menderes olaylari konusunda fikirlerimi. O da dediki "Bak senin gibi binlerce Atatürkcü genc yabanci ülkelerde 'kacgun' durumda hepsinin gözü Türkiye'de; Ama bir millet arka arkaya iki defa yokolma tercihini yapmis ise kime neyi anlatiyorsun sen?" dedi. "Ama" diyecek oldum sona dogru bir hickirik gelecek gibi oldu ama yutkundum ve dedim ki kendi kendime: "Esi, oglu, sevgilisi, kardesi sehit olmus olanlar senden dahami az bir aci icerisinde ve gözyaslarini yine de icine atiyorlar? Daha üc dört gün önce yasiyor olan sevdigini kaybedenler simdi nasil hissediyorlar?" Agzimdan aglamakli bir "lanet olsun" döküldü, "vaktini aldigim icin özür dilerim" dedim ve kapattim.
Alıntı:
Karaton adlı üyeden Alıntı
Genelkurmay Başkanı ben olsaydım veya bizlerden biri olsaydı (Otağı kastediyorm) yine bir şey değiştiremezdik.. Ne yapacaksın.. Tanklarımız alman piyadenin hemen hemen tüm silahları ABD falan filan bu liste çok uzar ve Askeri Gücün arkasında ekonomik destek olmadığı zaman sonuç bellidir : mağlubiyet..
|
Kesinlikle katilmiyorum! Maglubiyet bir bireyin kafasinin icinde olan birsey. Hasan Tahsin ilk kursunu ne maglub oldugunu düsünerek atti, ne de atarken galibiyeti görebilecegini düsünerek atti. O silahi ateslemeye karar verdi. KARAR VERDI VE DÖVÜSTÜ. Bakin acik acik söyleyeyim: Evet 50 sene önce atilmis ugursuz imzalarin bedelini ödedigimizi ben de düsünüyorum. Belki o imzalarla Cumhuriyet'imizi maglubiyete mahkum da etmis olacak kadar gaflet ve hiyanet icindeydik. Kimbilir belki TSK'nin bile elini kolunu baglayan bir takim siyasi dengeler, antlasmalar, cikmazlar vardir. Ama TSK bugün askere cagriyorum dedigi anda yarin bu otagda yazi yazacak adam kalmaz, yalan mi? Türk'ler ölmedi yasiyor. Aha burdayiz, sehit cenazelerinde, kislada, üniversitelerdeyiz ve ne olursa olsun Türk'ün cikarini idrak edebiliyor, buna göre fikir üretip yasayabiliyor muyuz? Vatanimiz en zayif durumumuzda ve düsman isgalindeyken bile olsa kafamizi kaldirip suratlarina mermimizle tükürmedik mi? Tekrar mermi kusacak bilek, emri verecek komutan varmidir? Evet mi? Iste is bitmistir! Tek düsmanimiz kro ve pekaka degildir, bunu unutmayalim. Bugün üzüldügümüz, kahroldugumuz haberlerin arkasinda bilemeyecegimiz taktikler olabilir, kimbilir belki bugün TSK seytana bile külahini ters giydirecek bir strateji belirleyip izliyordur. Bugün ben dahil bir cogumuza öyle gelmese de, bunu bilemeyiz. Bildigimiz ve unutmamamiz gerek önemli seyler vardir: Bugün TÜRK SILAHLI KUVVETLERI vardir, ve birkac günde operasyon yapilamaz dedikleri yer ve zamanda bir gerilla gücüne karsi 1:10 kayip vererek enaz 240 adi magra hayvanini gebertmistir. Kanirta kanirta, mermileri, bombalari yedire yedire.
Türk'e haiz, Türk tarafindan Türk icin; Devlet, iktisat, egitim, üretim!
Ne mutlu ki Türküm!