|
Devleti yönetenlerin bügüne kadar sayısız hatasını gördüm, önceden savunma sanayine yatırım yapma. İş başa düştüğünden savunma sanayine yatırım yapıldı. Yöneticilerin, ileriye yönelik doğru dürüşt bir hamlesi olmadı. Günü kurtarmak için, borçlara başvuruldu...
Her devletin yeşil kart benzeri uygulamaları oluyor, ancak özellikle o ülkelerde yaşayan yabancıların fazlaca yararlandığı bir durum oluyor. Bu uygulamalar sonrası bu konuda, çoğu devlet tecrübe sahibi oldu ve çok daha insancıl(!) olmayan politikalar devreye konuldu. Yeşil kart ve benzeri uygulamaların böyle ucuz ve kolayca dağıtılması, hiç bir işe yaramadığı gibi insanların üretme ve emek verme dürtülerini öldürüyor ve yeşil kart ve benzeri uygulamaların bu kadar ucuz olduğu ve siyaset aracı olarak kullanıldığı yerlerde, aşırı kullanıcısı oluyor. Bu işe ekonomiye yönelik önemli bir kambur oluyor ve insanların girişim ruhu, yok ediliyor.
Ben şahsen, yeşil kart uygulamasına karşı değilim buna benzer uygulamalar hemen hemen her ülkede var ancak bizdeki kadar ucuz olduğu bir ülke yok. Türk'lerin ezilmesini bir kenara bıraktım, istediğim bu konuda adil davranılması ve bizi yöneten kesimlerin daha akıllı ve geleceği gören uygulamalara ve politikalara sarılmasıdır.
|