Konu: Kam
Tekil İleti gösterimi
Alt 08.03.2008, 16:57   #4 (İleti Bağlantısı)
Gök Yeleli Bozkurt
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,155
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
turkmenem38 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kandasim Kitapta ki çok sey derinden bilgilerle söyleniyor Atsiz Atamiz çok Keskin bir kalemdi çok derinden bilgilerle yazmis fakat ben hepsi dogrumudur bilmiyorum bilgilenmek için sordum çunki mesela Kür Sad 'in oglu Urungu annesi ve kendisinden baska kimse Urungunun Kür Sad in oglu oldugunu bilmiyordu Atsiz Atamiz nasil yapmista bu kadar derinden bulmus bana birisi anlatabilirmi arkadaslara felan gosterince kimse inanmiyor o yuzden bilgilenmek istiyorum

Zamaninda Kamlar varsaydi simdikte varmidir peki kandasim ? bulunduklari yerler bellimidir ? çunki zamaninda bile çok az kisi bilirmis Kamlarin yerlerini simdikte olabilir fakat nasil bulabiliriz onlari ?
Kardeşim, Bozkurtlar'daki karakterler, kurgu karakterlerdir ve bu romanlar Göktürkler çağını ve o çağda yaşayan Türkleri kurgusal olarak da olsa doğru bir biçimde anlatmaktadır.

Kıraç Ata da kurgu karakterdir fakat o çağlarda öyle kahin özelliğine sahip olan Kamların olduğu söylenir; tıpkı Avrupalıların kahinlerinin ve diğer dinlerin ermişlerinin olduğunun söylendiği gibi. Tabii bunlara inanan olur, inanmayan olur. Çünkü bazı insanlar görmedikleri birşeye inanmazlar.

"Günümüzde bu tip kişiler var mı diye" sormuşsun. Bana soracak olursan, eski çağlarda da böyle insanüstü özelliklere sahip olan insanlar yoktu ama eski çağlarda yaşayan insanlar bu gibi gizemli ve efsanevi konulara daha bir meraklı olduklarından her şeye inanırlarmış. Bugün de bu tip insanların sayısı çoktur. Fakat eğitimli, okumuş, düşünen ve her şeyi korkusuzca sorgulayan insanlar bu gibi şeylere saçmalık ve hurafe gözüyle bakmaktadırlar.